U Lučanima završen popis objekata

U Lučanima završen popis objekata

Lučani su jedini u Moravičkom okrugu, a među malobrojnima u Srbiji, završili popis objekata, kaže Vesna Stambolić

0

Popis objekata u opštini Lučani je završen, a obuhvatio je i legalno i nelegalno izgrađene jedinice. Predsednica ove opštine, Vesna Stambolić, kaže da su Lučani jedina opština u Moravičkom okrugu koja je ovaj posao u potpunosti završila, a po istom osnovu spada među malobrojne u Srbiji.

– Kod nas je popisano ukupno 15.315 objekata. Imali smo nekoliko komisija koje su radile na popisivanju objekata i to je bilo veoma zahtevno za nas u finansijskom smislu. Ali, naša logika je bila da nam je bolje da izdvojimo taj novac i završimo posao nego da čekamo, a da posao ostaje nezavršen ili da se sa tim odugovlači. Nama će se taj novac svakako vratiti kroz proceduru ozakonjenja i, na kraju krajeva, kroz porez na imovinu, kaže Stambolić.

Na redu rešenja

– Sada sledi onaj drugi deo posla, pre svega izdavanje rešenja o ozakonjenju i rušenju, ali i sve drugo što podrazumeva procedura koju je propisalo Ministarstvo građevinarstva. Dobili smo dozvolu da na određeno vreme zaposlimo pet visokoobrazovanih ljudi sa Nacionalne službe za zapošljavanje koji će, sa kolegama iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, raditi na izdavanju rešenja, rekla je predsednica opštine Lučani.

POSTAVI ODGOVOR