Претрага
[rstr_selector]
Lučani

U Lučanima završen popis, u toku izdavanje rešenja

Na teritoriji opštine Lučani završen je popis legalno i nelegalno izgrađenih objekata. Prema rečima predsednice opštine, Vesne Stambolić, u popisu oko 21.000 objekata učestvovalo je 15 komisija sa po dva člana, ali je dodatni broj ljudi angažovan na izdavanju rešenja.

– Na osnovu odobrenja Ministarstva građevinarstva angažovali smo pet osoba koje će raditi na izdavanju rešenja o ozakonjenju objekata. Radi se o dva pravnika, dva inženjera građevine i jednom administrativnom radniku sa srednjom stručnom spremom. Morali smo tako da postupimo jer nismo imali dovoljno svojih kapaciteta, a želimo da, kao u slučaju popisa, i posao izdavanja rešenja teče predviđenom i planiranom dinamikom, kaže Stambolić.

Do sada 600 rešenja o ozakonjenju

Predsednica opštine Lučani naglašava da je posao popisa svih objekata u ovoj opštini završen još 10. decembra prošle godine.

– Komisije su popisale 13.703 objekta, a u prethodnom periodu je već bilo podneto 1.612 zahteva za legalizaciju objekata. Dakle, 15.315 objekata je popisano ovom prilikom, dok je razlika do 21.000 objekata koje sam pomenula već bila legalizovana. Do sada smo izdali oko 600 rešenja o ozakonjenju i svaki dan se radi na izdavanju novih. Broj se iz dana u dan menja jer naše službe to efikasno rade i mislim da spadamo u kategoriju onih opština koje su na korektan i profesionalan način pristupile primeni Zakona o ozakonjenju objekata, rekla je Vesna Stambolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *