Претрага
[rstr_selector]

U Moravičkom okrugu 1.852 prvaka

U prve razrede osnovnih škola u Moravičkom okrugu sutra će krenuti 1.852 učenika, što je, prema rečima Slađane Parezanović, rukovodioca Školske uprave u Čačku, približan broj đaka koji su se upisivali i prethodnih godina. Iako nije došlo do povećanja broja učenika, Parezanović kaže da u Moravičkom okrugu nema mnogo tehnoloških viškova kada su učitelji u pitanju.

– U Čačku imamo 1.047 prvaka, u Gornjem Milanovcu 386,  Lučanima 131, a u Ivanjici 288. To je brojka koja je i u prethodnom periodu bila slična, tako da je to dovelo do toga da mi ove godine nemamo tehnoloških viškova kada su učitelji u pitanju, osim u jednom izdvojenom odeljenju u OŠ „22. Decembar“  u Gornjoj Trepči. Iako bi nas najviše obradovao podatak o povećanju broja učenika, uglavnom ostajemo približno na broju odeljenja koji je bio i prošle godine, rekla je Parezanović.

Računarska oprema za tri škole 

Slađana Parezanović kaže da je za tri osnovne škole u Moravičkom okrugu resorno Ministarstvo obezbedilo računare s obzirom na to da petake ove godine očekuju novine i da će učenici od ove školske godine imati informatiku i računarstvo kao obavezan nastavni predmet.

– Ministarstvo prosvete se pobrinulo da ove godine neke škole dobiju računarsku opremu, pa će tako OŠ „Filip Filipović“ dobiti 12 računara, OŠ „Desanka Maksimović“ iz Gornjeg Milanovca 10, a OŠ „Milan Blagojević“ u Lučanima dobiće sedam računa. Sa tim idemo u susret petom razredu, o čemu smo već govorili, kao i o novinama koje nas u petom razredu očekuju, odnosno infromatici i računarstvu kao obaveznom nastavnom predmetu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *