[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

U Moravičkom okrugu 12 saobraćajnih nezgoda

Policijska uprava

Prema podacima čačanske Uprave saobraćajne policije, tokom Uskršnjih praznika, u Moravičkom okrugu se dogodilo 12 saobraćajnih nezgoda. Najviše ih je bilo u Čačku gde je evidentirano osam nezgoda, u Gornjem Milanovcu su se dogodile tri, a u Ivanjici jedna. U ovim saobraćajnim nezgodama je povređeno 11 osoba, od kojih su tri zadobile teže telesne povrede. Radarske kontrole biće tokom celog dana i naredne noći, sve do sutra u 06.00 sati ujutru na gradskim saobraćajnicama u Čačku i na putnom pravcu Mojsine – Mrčajevci.

Elektrosnabdevanje

U Čačku, Gornjem Milanovcu i Dragačevu nema planiranih isključenja struje za danas, a u Ivanjici će zbog radova na dalekovodu od 10.00 do 15.00 časova bez struje biti celo područje naselja Prilike sa svim okolnim selima.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku kvarova ima u Zmajevoj ulici kod broja 4 i u Omladinskoj kod broja 62. Radovi na popravci će se obavljati u toku prepodneva, a u Prijevoru kod vodenice radiće se na izradi priključka na vodovodnu mrežu zbog čega su u toku prepodneva mogući prekidi u vodosnabdevanju.

Bioprognoza

Zadržava za period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije za hronične bolesnike, a naročito za cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i pospanost. Preporučuje se dodatan oprez učesnicima u saobraćaju.

Stanje na putevima

Povremeni pljuskovi danas mogu donositi promenljivo stanje kolovoza pa se vozačima savetuje da voze sporije i pažljivije. Magla je karakteristična za prolećna jutra, najčešće se pojavljuje pored Morave, dolinom Ibra i Drine, ima je na autoputu kod Paraćina, kroz Sićevačku i Ovčarsko-Kablarsku klisuru, ali i pored jezera, reka i kanala u Vojvodini.
Na deonici auto-puta „Miloš Veliki“ u tunelu „Šarani“, danas će se izvoditi radovi zbog čega će od 09.00 do 17.00 časova dolaziti do povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 10 minuta istovremeno kroz obe tunelske cevi. Saobraćaj će se kroz desnu cev tunela u smeru ka Čačku, odvijati jednom trakom. Za danas su najavljeni radovi na ugradnji putno meteorološke stanice na deonici Pakovraće – Kratovska Stena kroz Ovčar Banju, u smeru Požega – Čačak. Izvodiće se od pola devet ujutru do pola šest popodne a za to vreme će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem.Na deonicama Kumanica- Golijska Reka, Prilike -Jasenovo i Progorelica – Bogutovac izvode se radovi na sanaciji klizišta, a saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na putničkim terminalima zadržavanja i danas mogu biti promenljiva trenutno nisu duža od 15 minuta, a na teretnim terminalima treba očekivati duga zadržavanja u smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Поделите вести