[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

U Moravičkom okrugu pet saobraćajnih nezgoda

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu takođe su dva lica prošla sa lakšim povredama, a u Lučanima je u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice teško povređeno. Radarske kontrole biće do ponoći na putnom pravcu između Mojsinja i Mrčajevaca, od ponoći do 02.00 sata biće u Konjevićima, a od 02.00 do 06.00 sati sutra ujutru u Mrčajevcima.

Elektrosnabdevanje

U Čačku i Gornjem Milanovcu nema planiranih isključenja struje za danas. Na području Ivanjice, zbog radova na dalekovodu, od 08.00 do 18.00 časova bez električne energije će biti potrošači u Osonici, a u Dragačevu od 10.00 do 14.00 časova struje neće imati potrosaci u Kaoni, Milatovićima i Gornjem i Donjem Dubcu.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na popravci kvarova na vodovodnoj mreži u Čačku,  potrošači u ulicama Slavka Krupeža i Rada Azanjca ostaće u toku prepodneva kratkotrajno bez vode. Radovi bi trebalo da budu završeni do 12.00 sati.

Bioprognoza

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažoj formi. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz adekvatno odevanje i umerenu fizičku aktivnost.

Stanje na putevima

Približavaju se praznični i neradni uskršnji dani zbog toga se u narednim danima očekuje pojačan saobraćaj na autoputevima koji iz država zapadne Evrope vode ka našoj zemlji. Povremeni talasi pojačanog saobraćaja donosiće promenljivo, a povremeno i duže vreme zadržavanje na najfrekventnijim, ali i onim manjim graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvarskom.
Danas će se od 12 do 12.30 na autoputu Miloš Veliki na deonica između Takova i Preljine, na ulazu u desnu tunelsku cev tunela „Brđani“ vršiti merenje refleksije horizontalne signalizacije. U toku merenja saobraćaj će se odvijati naizmeničnim preusmeravanjem iz vozne u preticajnu saobraćajnu traku i obratno.
Danas i sutra od 8 do 16 časova, izvodiće se radovi na pranju tunela Brđani, u levoj cevi, a u toku radova, naizmenično će biti zauzeta desna i leva traka u smeru ka Beogradu.
Na putu između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda, u toku su radovi na redovnom održavanju kolovoza zbog kojih se saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora. Radovi na asfaltiranju dela magistralnog puta između Novog Pazara i Ribarića izvodiće se do 16. aprila, saobraćaj se na ovoj deonici obustavlja dva puta dnevno i to od 09.00 do 12.00 sati i od 13.00 do 16 časova. Vozači mogu koristiti put Novi Pazar – Pazarište – Tutin.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta, dok su na teretnim terminalima ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj ona duga.

Поделите вести