[rstr_selector]

U Moravičkom okrugu rođeno pet beba

Porodilište

Ove subote imamo pet lepih vesti iz porodilišta. U Čačku su prethodnog dana rođene tri bebe, dve devojčice i jedan dečak, dok su u porodilištu u Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu rođena dva dečaka.

Hitna pomoć

Lekari čačanske Hitne pomoć su u prethodna 24 sata intervenisali 78 puta, od tog broja 28 pregleda su obavili u ordinaciji, a 50 na terenu. Njihove kolege u milanovačkoj Hitnoj pomoći su pregledale 45 pacijenata u ambulantni i imali četiri kućne posete.

Bioprognoza

Danas se očekuju povolјne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika, izuzev srčanih kojima se savetuje izvestan oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu poremećaja sna i glavobolјe.

Vodosnabdevanje

Danas će vodosnabdevanje u Čačku i Gornjem Milanovcu biti uredno. Prema informacijama iz nadležnih preduzeća, nema planiranih radova zbog kojih bi voda morala da bude isključena.

Policijska uprava

Prema informaciji iz Policijske uprave, u Čačku se u toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba lakše povređena. Radarske kontrole će danas biti u Mrčajevcima od 12.00 do 15.00 časova.

Поделите вести