U Moravičkom okrugu sedam saobraćajnih nezgoda tokom vikenda

U Moravičkom okrugu sedam saobraćajnih nezgoda tokom vikenda

0
Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku se tokom vikenda dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice prošlo sa lakšim telesnim povredama, u saobraćajnoj nezgodi na području Gornjeg Milanovca dve osobe su lakše povređene, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici povređeno osam osoba, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede.

Obustava saobraćaja

Zbog radova na rekonstrukciji hidrotehničkih instalacija i kolovozne konstrukcije u Balkanskoj ulici u Čačku, od danas će potpuno biti obustavljen saobraćaj u delu Balkanske između Nemanjine i Solunske ulice. Obustava saobraćaja biće na snazi do 5. oktobra. Zbog radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže, ulaz u Opštu bolnicu za vozila danas će biti omogućen iz ulice Radenka Janjića, a desna kolovozna traka u Ulici Dr Dragiše Mišovića iz pravca bolnice ka gradu je zatvoren. U zoni radova saobraćaj se odvija usporeno prema postavljenoj saobraćajnoj siganlizaciji.

Vodosnabdevanje

U toku je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici 7 u Atenici, pa će i danas povremeno dolaziti do isključenja vode u delu ulice.
Zbog popravke vodovodne mreže u Gornjem Milanovcu do 10 sati bez vode će biti deo Brusnice kod sttarog groblja, do 13 časova prekid u snabdevanju vodom imaće potrošači u Kragujevačkoj ulici, a od 10 do 14 časova deo od od bazena Ponjavići prema gradu.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na zameni dalekovodnog stuba koji su planirani za danas, od 08.00 do 15.00 časova, bez električne enrgije biće potrošači u delu Trbušana, potes Lug oko Furneksa i deo oko Osnovne škole ka Prijevoru. U slučaju da radovi ne budu završeni u planiranom terminu, biće nastavljeni i sutra.
Za danas je takođe najavljeno isključenje struje zbog radova na dalekovodu od 08:00 do 14:00 časova kada će bez struje biti potrošači u gornjem delu Prislonice, oko manastira Vujan kao i zaseoci Bojovići i Pavlovići.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može biti nepovoljna za srčane bolesnike i osobe koje imaju problema sa respiratornim sistemom. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna, promenljivog raspoloženja i glavobolje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Hitna pomoć

U toku prethodna 24 sata u čačanskoj Hitnoj pomoći evidentirano je 58 intervencija od kojih 21 u ordinaciji, a 37 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 25 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta.

Stanje na putevima

Nakon svežeg jutra sa mogućom pojavom kratkotrajne magle po kotlinama i visoravnima, tokom dana će pretežno sunčano i toplo vreme donositi povoljne uslove za vožnju. Saobraćaj je na glavnim putnim pravcima u zemlji umerenog intenziteta, a pojačan unutar gradova što je karakteristično za početak radne nedelje.
Usporena vožnja zbog aktuelnih radova vozače očekuje na deonici od Užica ka Zlatiboru.
Zbog državnog takmičenja u skijaškom trčanju na ski rolerima koji se održava na Zlatiboru od 8 do 11 sati će biti zatvoren deo puta ka Semegnjevu, od prodavnice „Sunce“ na Zlatiboru do železničke stanice u Semegnjevu.
Opreznija vožnja potrebna je i na deonici Pazarište Tutin gde će se do 15. novembra izvoditi radovi u punom profilu puta.
Prema informaciji iz Uprave granične policije nema zadraćavana na putničkim ter4minalima naših fgraničnih prelaza.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR