Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

U Mrčajevcima u toku rekonstrukcija niskonaponske mreže

Zbog dotrajale niskonaponske mreže meštani Mrčajevaca često ostaju bez struje, a prema rečima Radoslava Bogićevića, predsednika Saveta mesne zajednice Mrčajevci, taj dugogodišnji problem bi uskoro trebalo da bude rešen s obzirom na to da su počeli radovi na zameni starih bandera.

Bogićević kaže da će, kada bude rekonstruisana niskonaponska mreža, biti rešen i problem sa isporukom vode koja zavisi od elektrosnabdevanja.

– U naselju Tošići se radi rekonstrukcija niskonaponske mreže, u tom delu Mrčajevaca bi trebalo da bude zamenjeno oko 200 bandera. Bandere su doterane pre nekih petnaestak dana, ali se u međuvremenu radilo na otklanjanju sitnih nedostataka na niskonaponskoj mreži koja je poprilično dotrajala. Menjaju se drveni stubovi, umesto njih se stavljaju betonski, stavlja se i takozvani snop kabl, tako da, i kada se zapletu grane drveća, neće moći da dođe do prekida u snabdevanju strujom. Vidim da i „Moravac” ima problema zbog čestih nestanaka struje. Problem je i to što kada nestane struje, neka domaćinstva ostanu i bez vode. Na crpnoj stanici u Guševcu pumpe rade na struju, oni nemaju agregat. Mi smo pokrenuli inicijativu da oni nabave taj agregat jer je veliki problem kada u Mrčajevcima nestane voda, isprazne se kace, a kada voda dođe onda zbog velikog pritiska i vazduha pucaju cevi pa dolazi do kvarova na vodovodnoj mreži. Godinama se nije ulagalo u to, tako da je sad došlo vreme da se i taj posao odradi, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *