U nedelju bez struje deo Čačka kod OŠ „Ratko Mitrović“

U nedelju bez struje deo Čačka kod OŠ „Ratko Mitrović“

0
Image by jplenio from Pixabay
Elektrosnabdevanje

Na elektromrežama u Čačku, Ivanjici, Guči i Lučanima nema kvarova, a nema ni planskih isključenja struje, tako da su potrošači uredno snabdeveni električnom energijom. Na području Gornjeg Milanovca registrovan je kvar na niskom naponu, pa je bez struje deo Gornjih Branetića. Kvar će biti saniran u toku pre podneva.
Iz čačanske Elektrodistribucije su za sutra najavili radovea u trafostanici zbog kojihe će od 09.30 do 14.00 časova bez elekrične energije biti potrošači u blizini Osnovne škole „Ratko Mitrović“ i to u ulicama Danila Mitrovića, Svetogorskoj od škole ka Lupnjači, Ovčarsko Kablarskih Manastira od vrtića ka Lupnjači, Dragana Ćubovića, Vere Đokić Radosavljević, Jakova Albaharija, a bez struje će biti i zgrada škole „Ratko Mitrović“ i vrtić „Boško Buha“.

Grejanje

Zbog kvara na kraku toplovoda u Balkanskoj ulici, od juče popodne slabiji intenzitet grejanja imaju stanovnici u stambenim zgradama u ulicama Dragiše Mišovića 60, 64 i 66, Kursulinoj 7 i 11 i Balkanskoj 6.
Radnici JKP za grejanje „Čačak“ ulažu sve napore kako bi rešili problem, ali je u pitanju veći kvar, zbog čega se potrošači mole za stpljenje.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja, kao i bolova u kostima i zglobovima. Povećana pažnja se preporučuje u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku juče je evidentirano 66 intervencija od kojih 23 u ordinaciji, a 43 na terenu. Milanovački lekari su obavili 11 ambulantnih pregleda i isti broj intervencija na terenu.

Stanje na putevima

Osetni pad temperature i padavine u većem delu Srbije ovog prepodneva uslovljavaju nepovoljne uslove za vožnju. Na planinama se očekuju snežene padavine pa bez zimske opreme ne treba krtati na put ka zimskim turističkim mestima. Snega do 5 centimetara ima na deonicama Divljaka – Ivanjica – Javor, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona i Podbukovi – Kosjerić – Požega – Arilje – Divljaka.
Vozačima će biti potreban veći oprez za volanom naročito u prepodnevnim satima kada pored kiše, sumaglica, magla i niska oblačnost otežavaju vožnju i smanjuju vidljivost. Mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila, a oštećenja na kolovozu se ne vide jer su ispunjena vodom, zato je potrebno voziti sporije i držati veće odstojanje između vozila.
Do 10. marta izvode se radovi na servisiranju opreme u tunelima „Savinac“ i „Brđani“ u smeru ka Beogradu. Za vreme radova saobraćaj se od 9.30 do 17 časova odvija preticajnom saobraćajnom trakom, dok je za saobraćaj zatvorenaa vozna traka.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim i teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR