[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

U nedelju bez struje deo Dragačeva

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na elektromreži u Gornjem Milanovcu, jutros su bez struje potrošači u delu Mlakovca, zaseok Petkovići, Lunjevici, Strugarevića naselju iznad podruma rakije i delu južne industrijske zone. Radovi će biti završeni do 10.00 sati.
U Dragačevu su za sutra planirani radovi na reviziji trafostanice. U vremenu od 9.00 do 14.00 časova bez električne energije biće potrošači u Lučanima, selu Lučani, Negrišorima, Licisama, Dljinu, Puhovu i Lisu.

Bioprognoza

Reletivno povolјna biometeorološka situacija pogodovaće danas većini hroničnih bolesnika. Oprez je neophodan kod osoba sa varirajućim krvnim pritiskom i psihičkim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. Usled optimalnih termičkih uslova preporučuje se boravak na otvorenom.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Moravičkom okrugu je juče evidentirano pet saobraćajnih nezgoda. Tri su se dogodile na području Čačka i to u Bulevaru Oslobođenja u kojoj  pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih, u Pakovraću je jedno lice prošlo sa lakšim telesnim povredama, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Mojsinju, jedno lice je nastradalo. U Gornjem Milanovcu i Ivanjici dogodila se po jedna saobraćajna nezgda, povređene su dve osobe, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede.
Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali je svakako potrebno voziti prema svim saobraćajnim propisima, a naročito poštovati ograničenja u brzini kretanja.

Stanje na putevima

Saobraćaj će se danas odvijati po suvim kolovozima, osim tokom jutra jer se u predelima sa maglom očekuju vlažni kolovozi. Pažljivije treba voziti kroz stenske useke i klisure zbog mogućih odrona, kao i u zonama radova gde je brzina ograničena, a odvijanje saobraćaja regulisano privremenom signalizacijom.
U ponedeljak, 4. oktobra počinju radovi na sanaciji puta kod Spomen Parka u Čačku koji su planirani do 10. decembra. Do tada će se saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova na putu od Spomen parka ka Guči odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Zbog završnih radova na rehabilitaciji kolovoza na deonici od Brzeća do Rendarske krivine ka Kopaoniku, saobraćaj će se do 15. oktobra obustavljati od 8.00 do 17.00 časova. Alternativni putni pravac je Brus – Milentija-Osredci – Kriva Reka- Rendarska Krivina. Zbog radova je obustavljen i prilaz Kopaoniku iz pravca Jošaničke banje, pa se koriste putevi preko Raške i Rudnice, odnosno Brusa i Brzeća.
Danas i sutra od 8.00 do 11.00 sati doći će do obustave saobraćaja na deonici Zlatibor – Semegnjevo kod Železničke stanice, zbog održavanja „FIS kup-a “.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza prolazi se bez zadržavanja, dok se na teretnim vozila zadržavaju nešto duže na izlazima iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Поделите вести