U nedelju bez struje Zablaće i okolna sela

U nedelju bez struje Zablaće i okolna sela

0
Foto: Pixabay
Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji i reviziji opreme u trafostanici Zablaće, u nedelju, 31. maja, u vremenskom intervalu od 9 do 14 časova, bez električne energije biće potrošači u Zablaću, Ježevici, Rajcu, Kukićima, Lipnici, Petnici, Premeći, Kačulicama, Goričanima, Slatini, Mršincima i Žaočanima. Na području Ivanjice danas će zbog radova na niskonaponskoj mreži od 10 do 15 časova bez električne energije biti Preseka, Nestorovići i Vujaši u Brezovi.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 44 pacijenta, a na terenu su intervenisali 35 puta. U Gornjem Milanovcu je u toku jučerašnjeg dana evidentiran približno isti broj intervencija u Hitnoj pomoći i na terenu, lekari su obavili 22 ambulantna pregleda i 19 kućnih poseta.

Bioprognoza

Većina hroničnih bolesnika može osećati uobičajene tegobe usled nepovoljnih biometeoroloških prilika. Reumatski bolovi i promenljivo raspoloženje se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje dodatni oprez.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su tri bebe, dve devojčice i dečak, dok su u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođene dve bebe i to dva dečaka.

Stanje na putevima

Zbog povremene kiše u pojedinim krajevima Srbije, vozačima se savetuje opreznija i sporija vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu. Više opreznosti biće potrebno i na deonicama na kojima je izmenjen režim sobraćaja zbog radova ili obustava, gde je saobraćaj usporen ili se koriste alternativni putni pravci.
Na deonici Preljina – Ljig, u tunelu Veliki Kik u smeru ka Beogradu, zatvorena je preticajna saobraćajna traka zbog radova na popravci sistema za odvodnjavanje. Saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom, a planirani rok zavreštka radova je 1. jun.
Izmena režima saobraćaja na snazi je na deonici Markovica –Lučani, zbog radova na sanaciji kosina Lučanskog potoka, kod autobuske stanice u Lučanima. Saobraćaj se preusmerava na asfaltni put u dužini od 200 metara, nakon čega se ponovo uključuje na državni put Markovica –Lučani.
Do 5. juna su produženi radovi na delu magistralnog puta od Sjenice ka Ailjinovićima do kada će se saobraćaj odvija smanjenom brzinom uz naizmenično propuštanje vozila. Na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, kod petlje Sušica do 25. juna izvodiće se radovi na sanaciji nadvožnjaka „Kneževići“ kod petlje Sušica. Stara rampa, iz pravca Višegrada ka Užicu, proširena je za dvosmerno odvijanje saobraćaja.
Do kraja jula zbog radova je obustavljen saobraćaj između Kopaonika i Jošaničke Banje, a alternativni obilazni putevi vode preko Rudnice ili Brusa.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR