[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

U nedelju obustava saobraćaja u delu Ulice Dr. Dragiše Mišovića u Čačku

Obustava saobraćaja

Na raskrsnici ulica Dr Dragiše Mišovića i Sime Sarage, kod razdelnog ostrva, došlo je do znatnog oštećenja armirano – betonske ploče na uličnoj vodovodnoj šahti. Prema odluci čačanskog Vodovoda, zbog velike frekvencije saobraćaja, saniranje oštećenja planirano je za vikend.
U nedelju, 14. marta od 8.00 sati za saobraćaj će biti zatvoren deo Ulice Dragiše Mišovića, i to desna saobraćajna traka koja spaja kružni tok i deo ulice ka centru grada. Vozila će se preusmeravati preko kružnog toka ka Nemanjinoj ulici. Izmena u režimu saobraćaja će važiti do završetka svih radova, najkasnije do ponedeljka 15. marta do 12.00 sati.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na dalekovodu bez elekrične energije biti potrošači u Vapi od 09.00 do 14.00 časova, a potrošači u Jančićima i Rošcima oko škole, zaseoci Novosela, Glavaj i Bogdanovići struje neće imati od 10.00 do 12.00 sati.
Na području Ivanjice zbog radova na dalekovodu od 10.00 do 14.00 časova bez eleketrične energije biće potrošači iz Gliječa i Marijanovića.

Vodosnabdevanje

Kvar na vodovodnoj mreži u Ulici 304 u Atenici juče nije otklonjen, pa će radinici čačanskog Vodovoda u toku pre podneva raditi na njeogovoj popravci. Za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
Na području Gornjeg Milanovca došlo je do kvara na vodovodnoj mreži zbog koga prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači u Kačerskoj ulici na Rudniku, a od 9.00 do 12.00 sati radiće se na saniranju kvara u delu Brezne pre tunela.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može biti nepovolјna za srčane i cerebrovaskularne bolesnike. Meteoropate mogu imati tegobe u vidu glavobolјe i razdražlјivosti.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čakču u toku prethodna 24 sata evidentirano je 16 pregleda, a na terenu su lekari intervenisali 37 puta. U Gornjem Milanovcu je bilo uglavnom mirno kada su u pitanju hitne intervencije lekara, s obzirom na to da je ambulantnih pregleda evidentirano 10, a kućnih poseta četiri.

Stanje na putevima

Vozače će danas pratiti promenljivi uslovi vožnje, u pojedinim krajevima Srbije mestimično sa kišom koja će uslovljavati mokre kolovoze, smanjenu vidljivost i opasnost od proklizavanja vozila. Sneg koji je padao prethodnih dana doneo je zimske uslove vožnje na putevima u planinskim predelima, pa će oni koji planiraju da otputuju do nekog zimskog odmarališta nailaziti na deonice koje su prekrivene snegom i ledom zato je na tim putevima obavezna upotreba zimskih guma i kompletne zimske opreme.
Na putevima II i III prioriteta održavanja na podučju Ivanjice, Požege, Užica i Novog Pazara, snega na kolovozu ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara. Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi su na m putnim pravcima Odvraćenica – Preko brdo, Jošanička Banja – Kopaonik i Kopaonik – Rudnica.
Danas će od 10.30 do 12.30 doći do obustave saobraćaja zbog radova na instalacijama, na deonici Beranovac-Goč, u mestu Jovac. Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je deonica Vrnjačka Banja – Goč.
Zbog radova na ispiranju kišne kanalizacije kod petlje „Takovo“ u smeru ka Preljini od 08 do 16 časova za saobraćaj se naizmenično zatvara preticajna ili zaustavna saobraćajna traka.
Na graničnim prelazima nema zadržavanja za putnička vozila, dok na teretnim povremeno dolazi do zadržavanja prilikom izlaska iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

Поделите вести