U nedelju u Čačku počinju Radničke sportske igre

U nedelju u Čačku počinju Radničke sportske igre

Radnici Čačka će se takmičiti u malom fudbalu, basketu, odbojci, rukometu, stonom tenisu, pikadu, šahu, bacanju kugle, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, trčanje 100 i 400 metara i u štafeti 4x100 metara

0

Radničke sportske igre će, posle dugog niza godina pauze, u Čačku biti svečano otvorene u nedelju 21. maja u organizaciji Foruma privrednika. Direktor Foruma i predsednik Organizacionog odbora igara, Zoran Tomašević kaže da su radnici Čačka pokazali veliko interesovanje i da je prijavljivanja bilo čak i nakon za to predviđenog roka.

– Očekivali smo da će biti od 900 do 1.000 učesnika, ali su naša očekivanja nadmašena. Za ovogodišnje Radničke sportske igre prijavljeno je 1.150 učesnika, a sa žaljenjem moram da kažem da smo 150 prijava odbacili jer su stigle nakon roka koji smo predvideli za prijavljivanje. Zbog same organizacije takmičenja i da ne bismo kasnili, te prijave smo morali da odbijemo, kaže Tomašević.

sportistkinja-obrTakmičenja u 13 disciplina

Predsednik Organizacionog odbora Radničkih sportskih igara Čačak 2017. podseća da će se radnici takmičiti u malom fudbalu, basketu, odbojci, rukometu, stonom tenisu, pikadu, šahu, bacanju kugle, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, trčanje 100 i 400 metara i u štafeti 4×100 metara.

– Mislim da su zainteresovani veoma ozbiljno shvatili buduće takmičenje s obzirom na to da se u poslednje vreme u parkovima, igralištima i na sportskim stazama u Čačku može videti veliki broj onih koji se pripremaju za početak igara. Osim fizičke pripreme, čuo sam da se prave i neke taktike i kombinacije kako se takmičiti, što je dobar pokazatelj da su nam nedostajale sportske igre za radnike, kaže Tomašević.

trka-trcanje-obr Za svakog po nešto

U nedelju će na svečanom otvaranju na Gradskom trgu najmlađi sportisti Čačka prikazati sportove kojima se oni bave, a firme učesnice promovisaće svoje sportiste. Sva sportska takmičenja 21-28. maja održavaće se od 17.00 do 22.00 časa najvećim delom na terenima Sportsko-rekreacionog centra „Mladost“, ali i u novoizgrađenim prostorijama FK „Borac“ i u Domu slepih. Rezultati svih takmičenja svakodnevno će biti ažurirani na sajtu Foruma privrednika Čačka, a finalna takmičenja biće održana u subotu, 27. maja. Svečanost dodele pehara i zatvaranje ovogodišnjih Radničkih sportskih igara planirano je za nedelju, 28. maj na centralnom gradskom trgu.

POSTAVI ODGOVOR