[rstr_selector]

U opštini Lučani radno – grade se mostovi, saniraju klizišta, posipaju putevi

U Dragačevu bi ovih dana trebalo da počne izgradnja sedam mostova. Prema rečima Milivoja Dolovića, zamenika predsednika opštine Lučani, u pitanju su mostovi na opštinskim putevima prvog i drugog reda.

– Radi se jedan most u Vučkovici, dva u Viči, dva u Gornjoj Kravarici, jedan u Tijanju i jedan most u Milatovićima. Izvođač radova je firma „Ratko Mitrović” iz Čačka. Odmah posle prvomajskih praznika počećemo radove na mostovima u Tijanju i Vučkovici jer se ta dva mosta nalaze u najlošijem stanju, voda je potkopala obalne stubove. Rok za završetak svih sedam mostova je 60 dana, kaže Dolović.

Sanacija klizišta u dva sela

Prema njegovim rečima, počela je sanacija klizišta u selima Rti i Goračići.

– Sanacija klizišta u selu Rti počela je pre desetak dana. Radove finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije”, a za ovaj projekat izdvojeno je oko 10 miliona dinara. Očekuje se da radovi budu gotovi za mesec dana. Ovo je vrlo ozbiljno oštećenje. Urađena je kompletna projektna dokumentacija, rešeni su imovinsko-pravni odnosi i klizište se detaljno sanira, tako da mislim da više neće dolaziti do klizanja zemljišta na tom terenu. Javno preduzeće „Dragačevo putevi” trenutno radi na sanaciji klizišta u Goračićima, a opština Lučani je za taj posao izdvojila 600.000 dinara. Očekujemo da ti radovi budu gotovi za desetak dana, kaže naš sagovornik.

Nasipanje atarskih puteva u većim mesnim zajednicama

Pre nekoliko dana očišćeni su vodotokovi u Lučanima, Guči, Kotraži i Viči, kaže Dolović i dodaje da je u toku nasipanje atarskih puteva koje radi preduzeće „Putevi Ivanjica”.

– Radovi na atarskim putevima su počeli, radi se u nekoliko većih mesnih zajednica na teritoriji Lučana, a to su: Vučkovica, Kotraža, Viča, Milatovići, Krstac, Puhovo, Guberevci i deo Mesne zajednice Goračići. Radovi će najverovatnije trajati do sredine juna, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *