Претрага
[rstr_selector]

U opštini Topola radno: renoviraju se škole, obnavljaju putevi, planiraju nova ulaganja

U opštini Topola atmosfera ovih dana radna, opštinske službe „na nivou zadatka“, meštani optimistični i puni očekivanja. Đaci iščekuju renovirane školske objekte a stariji meštani veći Dom zdravlja, uređenu kanalizacionu mrežu, bolje puteve i čistija korita reka.

Ako je suditi po broju otvorenih gradilišta u ovoj, teritorijalno maloj ali po značaju i položaju velikoj opštini, meštani nemaju razloga za brigu.

Nastavak radova na renoviranju i proširenju školskih objekata

Izvode se radovi na novim projektima, nastavljaju se oni započeti prošle godine, otvara se sezona poljoprivrednih radova, planiraju se nova ulaganja za tekuću godinu, navodi Dragan Živanović, predsednik Opštine Topola.

– Pre svega, u ovom trenutku su otvorena četiri gradilišta namenjena izvođenju radova na renoviranju i proširenju kapaciteta školskih i drugih objekata. Biće podignute hala škole u Šatornji i tribine za OŠ „Karađorđe” u Topoli, prošireni kapaciteti predškolske ustanove u vidu dogradnje nekoliko prostorija, obavljeno kompletno renoviranje škole u Natalincima, te rekonstrukcija i povećanje kapaciteta Doma zdravlja. Inače, prva faza potonjih radova započeta je još 1999, ali tek sada su stvoreni pravi uslovi da se zgrada osavremeni kompletnom infrastrukturom i omogući da sve bude na jednom mestu. Što se tiče spomenutih radova na školama, u pitanju je nastavak poduhvata iz druge polovine prethodne godine, pa se očekuje da sve bude završeno do septembra.

Kao posebno značajno, predsednik opštine izdvaja proširenje vodovoda u selu Žabare, uređivanje kanalizacione mreže prigradskih naselja, nasipanje i asfaltiranje oko petnaest kilometara pretežno seoskih puteva. Biće uređeni tokovi Kamenice, Suve Reke i potoka Klisura u Natalincima, a od značaja je i započinjanje projekta navodnjavanja u Vinči i Plaskovcu”.

Najavljeni novi podsticaji za poljoprivrednike

Naposletku, Živanović ističe da se mogu očekivati nove podsticajne mere za poljoprivrednike. Republika i opština će zajedničkim ulaganjima omogućiti podizanje novih plastenika, navodnjavanje i kopanje bunara, ali i obezbediti kamate za kratkročne kredite namenjene vlasnicima gazdinstava. Nove pogodnosti očekuju pčelare, pre svega kroz pomoć u nabavci prehrane, dok je u pogledu protivgradne mreže ostvaren kontakt sa proizvođačima, prodavcima i bankama. Nedavno je stiglo i obećanje Republike za pomoć u nabavci protivgradnih raketa.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести