Претрага
[rstr_selector]

U OŠ „Branislav Petrović” u Slatini ocene i izostanci na jedan „klik”

Osnovna škola „Branislav Petrović” iz Slatine od marta je deo pilot projekta elektronskih dnevnika, a prema rečima Lazara Čikiriza, direktora ove škole, veoma brzo je uspela da ovu vrstu dnevnika primeni u svom radu.

– Vrlo sam zadovoljan kako funkcioniše korišćenje elektronskog dnevnika. U svakom trenutku imam uvid u dosta podataka. Na kontrolnoj tabli vidim koliko je učenika prisutno tog dana u školi, koliko ukupno ocena je bilo, koliko nastavnika je na mreži, a takođe imam uvid u svako odeljenje posebno, u realizaciju njihovih časova i ocene, kaže direktor škole.

Prema njegovim rečima, roditelji učenika će, kada dobiju svoju pristupnu šifru, imati uvid u ocene svoje dece.

– Svaki roditelj će moći da vidi ocene svog deteta, kao i određena obaveštenja koja su njima namenjena. To nikako ne znači da roditelji ne treba da dolaze u školu i da se interesuju, ali ovo je jedan olakšavajući način da prate situaciju, kaže Čikiriz.

Škola slavi vek i po postojanja

Osnovna škola iz Slatine naredne godine će obeležiti 150 godina postojanja, zbog čega će i tekuća godina biti posvećena obeležavanju tog jubileja, kaže Čikiriz i dodaje da planiraju da naprave bistu Branislavu Petroviću, srpskom književniku po kojem je škola i dobila ime.

– Brana Petrović je ostavio pečat u srpskoj književnosti i mi smo ponosni što naša škola nosi ime po njemu. Pre nekoliko godina nismo mogli da nađemo nijednu njegovu knjigu za biblioteku, zbog čega smo došli na ideju da izdamo zbirku njegovih pesama, u čemu smo i uspeli uz pomoć izdavačke kuće „The English Book”. Cela ova godina biće posvećena obeležavanju jubileja, dok nas zvanična proslava očekuje 7. aprila naredne godine. Do tada ćemo obaviti niz aktivnosti kroz koje ćemo imati priliku da se odužimo Brani Petroviću, ali i svim zaslužnim učiteljima, nastavnicima i učenicima koji su doprineli razvoju ove škole, kaže Čikiriz i dodaje da je jedan vajar, prijatelj Branislava Petrovića, izrazio želju da napravi njegovu bistu, tako da su pregovori za ostvarivanje ove ideje još uvek u toku.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *