Čačak: Pet saobraćajnih nezgoda, šestoro povređenih

Čačak: Pet saobraćajnih nezgoda, šestoro povređenih

0
Policijska uprava

U toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda, od kojih je u dve evidentirana samo materijalna šteta, dok je u tri nezgode šest osoba zadobilo lakše telesne povrede. Jedna saobraćajna nezgoda dogodila se i na području Lučana u kojoj pored pričinjene manje materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana do 18.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku, i od Konjevića ka Parmencu.

Stanje na putevima

U prepodnevnim satima vozače očekuje pretežno oblačno vreme, ponegde sa kišom dok se razvedravanje očekuje u drugom delu dana. Česte temperaturne promene uzrokovale su pojave odrona koji mogu ugrožavati saobraća, pa se vozačima savetuje oprez. Vanrednih zastoja i prekida u saobraćaju nema, a u popodnevnim satima se očekuje pojačan saobraćaj zbog predstojećeg vikenda.

Dodatan oprez zahtevaju deonice na kojima se izvode radovi i gde može doći do usporene vožnje uz formiranje manjih kollona.

Danas će se izvoditi radovi u zoni tunela „Šarani“ od 09.00 do 17.00 časova najpre u smeru Ljig – Preljina, a zatim  i u smeru Preljina-Ljig. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Na deonici Rajac – Beršići obustavljen je saobraćaj zbog radova na redovnom održavanju mosta preko reke Ozremice. Alternativni putni pravci su lokalni putevi i deonica državnog puta Beršići – Gornji Banjani. Počeli su radovi na pojačanom održavanju deonice Sjenica – Nova Varoš, u blizini mesta Aljinovići. Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na sanaciji dotrajalih dalekovodnih stubova, pored magistralnog puta Mrčajevci – Bresnica, od 9.00 do 17.00 časova bez električne energije biće potrošači u Mrčajevcima, u delu Bečnja i Donje Gorevnice.
U Gornjem Milanovcu će do 15.00 časova bez struje biti naselje Gaj i zaseok Petrovići u Grabovici.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 19 pacijenata, a na terenu su intervenisali 41 put. U Gornjem Milanovcu je takođe zabeleženo 19 pregleda u ordinaciji, dok je kućnih poseta bilo devet. Ivanjička Hitna pomoć imala je 57 intervencija, od kojih četiri na terenu, a jedan pacijen je prebačen na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

Povoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Povećan oprez se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

Jučerašnji dan u čačanskom porodilištu protekao je bez porođaja, a u Gornjem Milanovcu je u toku prethodna 24 sata rođen jedan dečak.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR