U petak i subotu rođeno 12 beba u čačanskom porodilištu

U petak i subotu rođeno 12 beba u čačanskom porodilištu

0
Porodilište

Danas nam stižu veoma radosne vesti iz čačanskog porodilišta s obzirom na to da je 13. i 14. decembra rođeno ukupno 12 beba. U petak su babice i lekari obavili osam porođaja i tom prilikom je rođeno pet dečaka i tri devojčice, a u subotu su rođene četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka. U podorilištu u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata rođen je jedan dečak.

Hitna pomoć

Lekari čačanske Hitne pomoći imali su u toku prethodna 24 sata 83 intervencije, od kojih 39 u ordinaciji, a 44 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 27 pregleda, od kojih 22 ambulantnih, a kućnih poseta je bilo pet.

Bioprognoza

Relativno povoljne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim oboljenjima i astmatičari. Mogući su problemi sa snom i glavobolja kao meteoropatske reakcije.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku, za vikend je u Čačku evidentirano pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba teško povređena, a dva lica su prošla sa lakšim telesnim povredama. Radarska kontrola biće od 12 do 16 časova u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Period lepog vremena sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine, a koje će se u pojedinim delovima zemlje u toku dana kretatit i do 18 stepeni, sigurno će na početku ove radne nedelje omogućiti dobru prohodnost puteva. U jutarnjim satima opreznost je potrebana na putevima po kotlinama i dolinama zbog pojave magle. Prvi radni dan u nedelji uvek donosi nešto veći broj vozila pa se vozačima savetuje da imaju više strpljenjenja ukoliko naiđu na zastoje ili usporenu vožnu.

U toku je asfaltiranje deonice magistralnog puta Kneževići – Bela Zemlja – Užice zbog čega se od 8 do 15 časova saobraćaj potpuno obustavljai preusmeravaju na lokalni put kroz Mačkat.

Do 19. decembra doći će do obustave u saobraćaja od 10 do 12 i od 13 do 15 časova zbog izvođenja radova na asfaltiranju deonice Brestovac – Goč kod mesta Jovac. Za vreme obustave alternativni putni pravac je preko Vrnjačke Banje i Gokčanice. Izvode se radova i na asfaltiranju magistralnom putu Aljinovići – Sjenica, a saobraćaj se obustavlja u vremenu od 09.30 do 14.30 časova, a obilazni put prema Užicu vodi preko Ivanjice.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR