U planu rekonstrukcija bioskopske sale u Požegi

U planu rekonstrukcija bioskopske sale u Požegi

Uskoro počinju radovi na prvoj dosadašnjoj obnovi višenamenske sale, koja je Požežanima već šezdeset godina važno poprište kulturnih i zabavnih dešavanja

0

Posle više od pola veka, izvesno je da će uskoro biti rekonstruisana bioskopska sala Sportsko-kulturnog centra Požega, a time i poboljšani uslovi za dalje odvijanje već raznovrsnog kulturnog života u ovom gradu.

– Iako je mi zovemo „bioskopska“, to je multifunkcionalna sala u kojoj se održavaju pozorišne predstave, filmske projekcije, razni koncerti i ostale manifestacije. Nakon šezdeset godina, konkurisali smo za deo sredstava za kompletno sređivanje sale: promenu sedišta, stolarije, garderobu za glumce koji su se do sada presvlačili u našim kancelarijama, novu rasvetu, novo ozvučenje, hodnik i mokri čvor, priča Srđan Stevanović, direktor Sportsko-kulturnog centra.

Bogat program do početka radova…

Raspisana je javna nabavka i trebalo bi da sredinom meseca, po završetku konkursnih rokova, bude poznato ko je ispunio uslove na tenderu. Što se samog, bogatog sadržaja požeškog Sportsko-kulturnog centra tiče, Stevanović izdvaja sinoćno izvođenje predstave „Banović Strahinja“ pred četiri stotine gledalaca, današnje gostovanje Narodnog pozorišta iz Užica sa predstavom za decu „Dugonja, Trbonja i Vidonja“, kao i izložbu svih lokalnih umetnika „Požeški salon“, koja će biti priređena u petak, u Gradskoj galeriji.

U subotu će se, dodaje direktor, na Trgu slobode održati koncert „Najda i Smak tribjut benda“, sastava Dejana Najdanovića Najde, drugog pevača legendarne kragujevačke grupe. U nedelju će se na istom mestu održati centralno dešavanje povodom Dana opštine, kome će prethoditi posebna sednica Skupštine i svečana akademija u spomenutoj sali bioskopa.

…ali i tokom godine

– Nakon toga nastavljamo sa redovnim repertoarom, pa je već za ponedeljak zakazana premijera najnovijeg domaćeg filma „Balkanska međa“, a nakon toga predstava „U Edenu, na Istoku“. Ipak, sve zavisi od toga kada će početi rekonstrukcija sale, tako da ćemo dešavanja sa dolaskom lepšeg vremena premestiti na Trg slobode i u Klub mladih. Klub raspolaže lepom baštom, pogodnom za predstojeće muzičke festivale najrazličitijih žanrova: „Maglenijada“ (rok), „Reci HIP, reci HOP“, „Džez veze“, „Potok“ (tradicionalna)…ukupno sedam, kaže Stevanović, dodajući kako se trude da tokom cele godine program bude bogat, kako muzički, tako i pozorišni i izložbeni.

POSTAVI ODGOVOR