U ponedeljak počinju radovi na Bresničkom potoku

U ponedeljak počinju radovi na Bresničkom potoku

0
Foto: Arhiva Dženarika Info
Stanje na putevima

Kraj školske godine i početak letnjeg raspusta za osnovne i srednje škole na naki način najavljuju i početak letnje turističke sezone zbog toga sa prvim popodnenvnim satima , kao i u danima predstojećeg vikenda treba očekivati pojačan saobraćaj na autoputevima ali i na ostalim glavnimn putnim pravcima koji vode ka crnogorskim i grčkim obalama.
Danas do 15.00 časova se izvode radovi na zameni odbojne ograde na deonici auto-puta Ljig –Takovo u smeru ka Pakovraću, zbog čega je zauzeta zaustavna saobraćajna traka. Zbog radova na asfaltiranju dela magistralnog puta između Novog Pazara i Sjenice na deonici od mesta Štavalj do mesta Brnjica za danas i sutra je predviđena potpuna obustava saobraćaja u vremenu od 7 do 16 časova. Saobraćaj će biti preusmeren na put koji vodi preko Duge Poljane. U ponedeljak počinju radovi na deonici između Knića i Mrčajevaca na mostu preko Bresničkog potoka, koji će trajati do septembra do kada će se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila.
Na graničnim prelazima se pojačava broj vozila na putničkim terminalima na izlazu ka Makedoniji, Crnoj Gori i Bugarskoj, a prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, nema dužih zadržavanja. Kamioni i šleperi na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije čekaju tri sata, na Horgošu pet sati, na Šidu sat i po, a na Kelebiji sat vremena.

Elektrosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanske elektrodistribucije potrošači u Lipnici imaju problema sa snabdevanjem strujom zbog kvara na dalekovodu, koji će biti saniran u toku pre podneva. Planirani su i radovi na mreži zbog kojih će od 10 do 12 sati bez struje ostati deo Konjevića kod crkve. U Drgačevu su planirani radovi na trafostanici Beli Kamen pa će do 14 časova bez električne energije biti zaseok Jankovići u Kotraži, a u Ivanjici su planirni radovi na dalekovodu zbog kojih će od 8 do 13 časova bez struje biti zaseoci Palibačkog Grob, Vidaci i Zarići u Međurečju.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave, u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, isto je bilo i u Gornjem Milanovcu, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Ivanjice pričinjena je samo materijalna šteta. Radarske kontrole biće do 12.00 sati u Mrčajevcima, a od 12.00 do 18.00 časova u Preljini.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenljivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR