Претрага
[rstr_selector]

U ponedeljak počinju radovi na mostu preko potoka Suva jaruga

Radovi na putu

radovi-na-putu-80x80Na više deonica od Čačka do Užica ima radova pa su moguća kraća zadržavanja kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, kao i na deonici Tučkovo – Jelen Do – Rasna – Gorjani – Uzići – Sevojno, gde se u satima pojačanog saobraćaja može čekati i duže od 30 minuta. Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je potpuno obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba. U ponedeljak, 30. jula, počinju radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije, neophodne za radove koji će se izvoditi na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac. U prvoj fazi radova za saobraćaj će biti zatvorena desna kolovozna traka, dok će se saobraćaj naizmenično odvijati levom kolovoznom trakom u smeru ka Gornjem Milanovcu. Nakon završetka radova na desnoj strani mosta, izvršiće se premeštanje saobraćajne signalizacije i za saobraćaj će biti zatvorena leva kolovozna traka, a celokupan saobraćaj će se odvijati desnom kolovoznom trakom.
Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko  Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPoslednji vikend u julu doneće pojačan saobraćaj sa još jednom smenom turista, zbog čega se na graničnim prelazima očekuju višesatna zadržavanja, saopštili su iz AMSS. Savet je da se koriste manje frekventni granični prelazi. Na prelazu Horgoš na ulazu u Srbiju zadržavanja su sat vremena, a vozačima se savetuje korišćenje prelaza Bački Breg koji je otvoren 24 časa i na kojem se retko kad čeka duže od 30 minuta, dok su na Kelebiji čekanja oko 90 minuta. Granički prelaz Bački Vinogradi, Đala i Bajmok su otvreni od 7 do 19 časova, a radno vreme prelaza Horgoš 2 je produženo je do 22 časa. Granične prelaze Horgoš i Batrovce u danima vikenda treba izbegavati. Za ulazak u Srbiju iz pravca Hrvatske treba koristiti prelaz Bačku Palanku ili Sot jer se usled preusmeravanja vozila na prelaz Šid stvaraju gužve. Na Batrovcima su trenutno zadržavanja oko sat vremena, na prelazu Gradina sa Bugarskom i Preševo sa Makedonijom zadržavanja su i do sat vremena sa tendencijom porasta, a slično je i na prelazu Gostun gde se čeka oko 60 minuta.

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz saobraćajne policije u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće tokom celog dana na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Hitna pomoć

hitna-pomocČačanska Hitna pomoć intervenisala je 32 puta na terenu u toku prethodna 24 sata, a u ordinaciji su lekari pregledali 39 pacijenata. Milanovački lekari su imali manje posla s obzirom na to da su obavili sedam kućnih poseta i 28 ambulantnih pregleda, a u Ivanjici su evidentirana 52 pregleda u Hitnoj pomoći i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i reumatičarima. Osetlјive osobe mogu osećati pospanost i promenlјivo raspoloženje.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođena je jedna devojčica, a u isto vreme u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Поделите вести