[rstr_selector]
Ilustracija

U ponedeljak počinju radovi na obilaznici oko Čačka

Radovi na putu

radovi-na-putu-80x80Prvi dan vikenda će zbog povremenih pljuskova ponegde i sa intenzivnijim padavina praćenih grmljavinom uslovljavati mestimično mokre kolovoze zbog kojih će vozačima vožnja biti teža i zahtevnija kada su i zastoji u saobraćaju češći nego uobičajeno. Zato je potrebno da vozači u ovom periodu kada su česte promene vremena malo više obrate pažnju na stanje kolovoza, a razlog za opreznijom vožnjom su i brojni radovi kao što je slučaj u Ovčar Banji zbog radova na obezbeđenju stenskih kosina zbog kojih je moguće nešto duže vreme prolaska na deonici kod Kratovske stene.
Usporen saobraćaj je moguć i na putu od Ovčar Banje ka Užicu zbog radova na deonici dugoj osam kilometara između Uzića i Sevojna. Saobraćaj je regulisan uz pomoć semafora  naizmeničnim propuštanjem vozila, međutim zbog dužine trase koja je pod radovima postoji verovatnoća da će povremena zadržavanja biti duža od 20 minuta.
U ponedeljak počinju radovi na rehabilitaciji nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka. Tokom trajanja radova, saobraćaj iz pravca Užica prema Beogradu odvijaće se preko postojećeg nadvožnjaka u jednom smeru, uz povremeno propuštanje teretnog i autobuskog saobraćaja iz pravca Beograda ka Užicu, što će biti regulisano privremenim semaforima. Putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu kretaće se od isključenja na petlji posle mosta na Zapadnoj Moravi, ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišović, bulevarom Oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka.
Teretni i autobuski saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu, kao što je navedeno, ide preko nadvožnjaka uz naizmenično propuštanje sa saobraćajem iz pravca Užica ka Beogradu koji će imati prioritet. Alternativni pravac za putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu je od petlje u Konjevićima kroz gradske saobraćajnice.
Radovi će se izvoditi po fazama, do 29. avgusta i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Uprava saobraćajne policije

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrPrema podacima iz uprave saobraćajne policije u Čačku su u toku jučerašnjeg dana evidentirane četiri saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. Na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Hinta pomoć

hitna-servis-80x80-obrHitna pomoć u Čačku intervenisala je 35 puta na terenu u toku prethodna 24 sata, a u isto vreme lekari su u ordinaciji pregledali 32 pacijenta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta, a u Ivanjici je 48 pacijenata pregledano u Hitnoj pomoći, dok su lekari obavili i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognozaUticaj vremenskih prilika neće pogodovati hroničnim bolesnicima pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i nervoze moguće su kod svih osetlјivih osoba, naročito u drugom delu dana. Potrebna je povećana opreznost u saobraćaju.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođena je jedna devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Поделите вести