[rstr_selector]
Image by Engin Akyurt from Pixabay

U ponedeljak radovi u tunelu „Šarani“

U ponedeljak, 07. februara, izvodiće se radovi na održavanju ITS opreme u tunelu Šarani. Tokom izvođenja radova, od 9.00 do 12.00 sati, saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom, u obe tunelske cevi, dok će vozne saobraćajne trake biti zatvorene za saobraćaj.

Stanje na putevima

Pojačan saobraćaj koji je uobičajen za početak vikenda, kao i mokri kolovozi u nižim, ali i deonice pod snegom u višim predelima donose zahtevnije uslove vožnje.
Najopterećeniji putni pravci I prioriteta su vlažni i mestimično mokri, a deonice na kojima ima snega su:
Biljanovac – Jošanička Banja, Jošanička Banja – Kopaonik, Divljaka – Ivanjica – Javor i Ivanjica – Buk.
Na putevima II i III prioriteta održavanja snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji
Ivanjice, Požege, Užica, Novog Pazara, Kruševca, Mačve i Vranja.
Zbog čestih temperaturnih razlika, učestali su odroni naročito duž Ibarske, Đerdapske i Dunavske magistrale.
Pojačan saobraćaj se očekuje na prilazima Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Tari, Divčibarama i Staroj planini. Prohodnost puteva ka ovim centrima je dobra, ali je upotreba zimskih guma obavezna. Zbog radova između Krčmara i Divčibara ne može se koristiti prilaz Divčibarama preko Mionice, već se ka ovoj planini koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone. Na Goliji je neprohodan putni pravac Odvraćenica – Preko Brdo, a kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na putevima II i III prioriteta na području Ivanjice, Sjenice, Javora, Golije, Aljinovića, Valjeva, Kraljeva i Novog Pazara.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost. Promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

U toku prethodna 24 sata u čačanskoj hitnoj pomoći lekari su pregledali 35 pacijenata, a na terenu su intervenisali 31 put. U Gornjem Milanovcu je u isto vreme evidentirano 20 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta.

Поделите вести