Претрага
[rstr_selector]

U požaru u Družetićima izgorela stara kačara

Juče u popodnevnim satima u Družetićima je došlo do požara u kome je izgorela jedna od najstarijih i najvećih kačara na području gornjomilanovačke opštine. Intervencija na gašenju požara je trajala više od četiri sata, rekao je Dragiša Broćić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Čačku. Uzrok požara još nije utvrđen, ali prema Broćićevim rečima najverovatnije se radi o neispravnim električnim instalacijama.

Požar gasilo sedam vatrogasaca sa tri vozila

– Vatrogasno-spasilačka jedinica u Gornjem Milanovcu je primila dojavu oko 14.30 časova da u Družetićima gori veliki drveni objekat, takozvana kačara, površine oko 120 kvadrata. Na lice mesta je iz čačanske jedinice upućeno jedno vozilo sa tri vatrogasca, a iz jedinice u Gornjem Milanovcu dva vozila sa četiri vatrogasca. Oni su na lice  mesta stigli nakon 45 minuta, a gašenje vatre je trajalo četiri i po sata. Izgoreo je taj drveni objekat u kome je bila skladištena rakija i razni alati koji se koriste u seoskom domaćinstvu, a spašeni su pomoćni objekti. U požaru je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede u vidu opekotina na rukama i glavi, rekao je Broćić.

Uzrok požara najverovatnije neispravne elektroinstalacije

– Radi se uviđaj, ali je najverovatnije kvar na električnim instalacijama izazvao požar, jer kada su u pitanju ovakvi objekti obično se radi o starim električnim instalacijama. Poznato je da je vek trajanja instalacija 30-ak godina, uključujući i kablove i sve ostale elemente koji se nalaze na njoj, a pitanje je koliko su vlasnici tih objekata u mogućnosti da vrše rekonstrukciju te vrste instalacija. U svakom slučaju ih treba održavati, obratiti pažnju na svaku neispravnost, ne vršiti nikakve improvizacije niti samostalne popravke. To je moja preporuka koju bih dao vlasnicima objekata u seoskim domaćinstvima jer se  zaista često dešavaju požari upravo na ovoj vrsti objekata, rekao je Dragiša Broćić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести