U Preljini održana parada fijakera

U Preljini održana parada fijakera

Ljubitelji paradnih zaprega imali su priliku da pored takmičarskog dela, uživaju i u prigodnom kulturno-umetničkom programu manifestacije

0

Na aerodromu u Preljini u subotu je održana 11. Fijakerijada koju organizuje Konjički klub „Milenko Nikšić“. Na ovoj konjičkoj paradi fijakera učestvovalo je preko 40 zaprega u takmičarskom i revijalnom delu, kaže Dušan Stojanović, sekretar kluba, i dodaje da je ovo jedna od najboljih fijakerijada koja je do sada održana.

– Takmičenje u čunjevima održano je u tri kategorije: dvopreg na kapije za seniore, četvoropreg za seniore i dvopreg na kapije za decu. Pobedu u prvoj kategoriji odneo je Miloš Plavšić iz Pećinaca, u drugoj Dragan Trnjakov iz Stapara, a što se tiče dece, pobednik je Marko Simović iz Čačka. Pored toga, izabrani su najlepši fijaker, mladi i stari par konja, najbolji pastuv i kobila, kao i najlepši dvopreg revije. Takmičenje je proteklo u najboljem redu, svi su zadovoljni organizacijom koja je jedna od najboljih u odnosu na proteklih deset godina. Ranijih godina smo pored fijakerijade pravili i konjičke trke, tako da je posećenost tada možda bila malo veća.

Konjički klub „Milenko Nikšić” trenutno funkcioniše na površini od oko četiri hektara, a u narednom periodu Grad bi trebalo da obezbedi novu lokaciju za hipodrom sa pratećim sadržajima.

– Trenutno nemamo mnogo aktivnosti s obzirom na to da smo ostali na suženom prostoru. Tokom godine Grad bi trebalo da počne sa kupovinom zemlje gde će se nalaziti hipodrom. Trenutno nam je ostalo četiri hektara zemlje, a imamo radnu stazu na kojoj treniramo kasačka grla, kaže Dušan Stojanović.

POSTAVI ODGOVOR