[rstr_selector]

U prvih pet dana decembra rođeno 19 beba

Porodilište

bebee-servis-obrDrugu sedmicu decembra počinjemo sa pet lepih vesti iz dva porodilišta našeg okruga. Toliko je stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa, ali kada se tome dodaju podaci od početka ovog meseca do danas to je ukupno 19 stanovnika za pet dana. U porodilištu u Čačku u toku proteklog dana i noći rođene su tri devojčice i jedan dečak, dok je u gornjomilanovačkom juče na svet došla jedna devojčica.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrBez električne energije danas će od 8.00 do 12.30 biti stanovnici Trnave, saopštili su ovog jutra dežurni dispečeri čačanske Elektrodistribucije. Iz Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu za danas i sutra najavljuju isključenje od 8.00 do 15.00 časova u delu Gojne Gore na izvodu prema školi i prema Savićima. Takođe, danas i sutra, ali od 9.00 do 14.00 časova bez struje će biti potrošači iz zaseoka Jazište u Šaranima. Prema informaciji iz Elektrodistribucije u Guči od danas do 9. decembra, zbog rekonstrukcije niskonaponske mreže, od 07.00 do 16.00 časova bez električne energije biće potrošači iz zaseoka Pajovići u u Turici. Takođe, do 9.decembra, ali od 8.00 do 15.00 časova bez struje će svakog dana biti stanovnici zaseoka Mirkovići u Viči. U ivanjičkoj Elektrodistribuciji ovog jutra saopštavaju da kvarova nema, a ni planiranih radova zbog kojih bi struja morala da bude isključena.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrPrema podacima iz čačanskog „Vodovoda“ i nadležnih komunalnih službi u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima, vodosnabdevanje u okrugu je uredno, bez kvarova i planiranih isključenja.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije na području Moravičkog okruga je redovna. Prema informacijama iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima nema kvarova na sistemu daljinskog grejanja, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi grejanje moralo biti isključeno.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 41 pacijenta i još 38 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 41 ambulantinih pregleda i 6 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 77 puta od čega 5 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrOčekuje se pobolјšanje biometeorološke situacije. Izvesne tegobe mogu i dalјe osećati osobe sa srčanim i cerebrovaskularnim obolјenjima, naročito tokom jutarnjih sati. Meteorpatske reakcije su moguće u blažoj formi.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku u toku proteklog vikenda u Moravičkom okrugu dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda. U šest nezgoda evidentiranih u Čačku osam osoba zadobilo je lake telesne povrede, dok u jednoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici nije bilo povređenih osoba. Radari će daans kontrolisati brzinu kretanja vozila u Čačku od 8.00 do 16.00 časova i u Ivanjici od 9.00 do 16.00 časova. Zbog povećanog broja zahteva za nove lične karte, Policijska uprava u Čačku je do 31. decembra uvela celodnevno radno vreme. U sedištu Policijske uprave u Čačku i policijskim stanicama u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči radiće se svakog radnog dana, i subotom i nedeljom od 07,00 do 20,00 časova.

Поделите вести