[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

U saobraćajnoj nezgodi u Čačku povređeno sedam osoba

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, u saobraćajnoj nezgodi koja se juče dogodila u Čačku sedam osoba je zadobilo lakše telesne povrede. U Ivanjici se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice teško povređeno, a jedno je prošlo sa lakšim telesnim povredama. Radarske kontrole biće danas do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog neophodnih radova na mreži niskog napona na području Ivanjice od 08.00 do 15.00 časova bez električne energije biće potrošači iz centra Kovilja. Za sutra su planirani radovi na godišnjoj reviziji trafostanice „Brezova“ zbog čega će od 10.00 do 15.00 časova bez električne energije biti Katići, Čepovo, Šarenik, Ravna Gora, Močioci Preseka, Anatema, Bela Crkva, Milandža, Kušići, Deretin, Podjavor, Maće, Klepani, Sivčina i Opaljenik.
U Čačku će sutra zbog radova u trafostanici od 10.00 do 12.00 sati bez električne energije biti potrošači u Ljubiću, u Knićaninovoj ulici brojevi 18 i 19 i u Zgradi solidarnosti, brojevi 1 i 2.

Vodosnabdevanje

U Čačku su jutros registrovani kvarovi na vodovonoj mreži u Ulici Gavrila Principa i u Sinđelićevoj kod broja 29. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
U Gornjem Milanovcu od 9.00 do 11.00 sati zbog radova na vodovodnoj prekid u snabdevanju vodom imaće potrošači u ulici Svete Popovića, a od 9.00 do 12.00 sati u ulicama Petra Kočića i 17. NOU Divizije.

Bioprognoza

Danas se osobama sa respiratornim i reumatskim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji mogu biti problemi sa snom, malaksalost i promenlјivo raspoloženje. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se oprez.

Stanje na putevima

Najavljene padavine i danas će donositi promenljivo stanje kolovoza pa je potrebna opreznija vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu. Saobraćaj je na autoputevima umerenog intenziteta, pa se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja, a slično je i na magistralnim i regionalnim putevima na kojima je prohodnost dobra.
Na deonici petlja Takovo – petlja Ljig do petka 21. maja izvodiće se radovi na košenju trave u razdelnom pojasu. Radovi se izvode u pokretu od 7.00 do 15.00 časova, a za saobraćaj je zatvorena preticajna traka u oba smera.
Do 22. maja od 08.00 do 17.00 časova, izvode se radovi na redovnom održavanju deonice Preljina – Mrčajevci pa se u zoni radova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Na deonici Svračkovci – Gornji Milanovac, u blizini „Norveške kuće“ u toku su radovi na izradi gabiona zbog čega se saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova odvija dvosmerno uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih čekanja, dok se na teretnim povremeno beleže višesatna zadržavanja ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

 

 

 

Поделите вести