[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

U sedam saobraćajnih nezgoda u Čačku osam povređenih

Saobraćajna policija

U petak, subotu i nedelju u Čačku se dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba teško povređena, a sedam lica je prošlo sa lakšim telesnim povredama. U Gornjem Milanovcu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo teške povrede. U Ivanjici, Guči i Lučanima u protekla tri dana nije bilo saobraćajnih nezgoda.
Radarske kontrole biće od 9 do 14 časova u Mrčajvecima, a od 14 do 18 časova na putnom pravcu od Preljine ka Ovčar Banji.

Vodosnabdevanje

U Ulici Devetački put kod broja 14 na Spomen parku došlo je do kvara na vodovodnoj mreži. U čačanskom Vodovodu kažu da će se radovi na njegovom saniranju obavljati u toku prepodneva kada je moguće kratkotrajno isključenje vode. U ostalim delovima grada nema kvarova. U Gornjem Milanovcu je uredno vodosnabdevanje s obzirom na to da nema kvarova na vodovodnoj mreži.

Bioprognoza

Usled očekivane nepovolјne biometeorološke situacije hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama se savetuje opreznost. Problemi sa snom i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Preporučuje se maksimalan oprez svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 33 pacijenta, a isti broj intervencija evidentiran je i na terenu. U Gornjem Milanovcu Hitna pomoć je intervenisala ukupno 33 puta, od toga je 25 ambulantnih pregleda i 8 kućnih poseta.

Stanje na putevima

Prvog radnog dana u ovoj nedelji posle Prvomajskog praznika vozači mogu očekivati pojačan saobraćaj na gradskim saobraćajnicama, kao i na prilazima većim gradovima. Zbog čestih temperaturnih razlika treba obratiti pažnju na deonicama koje prolaze kroz planinske predele i stenske useke jer na njima postoji opasnost od iznenadnog odronjavanja zemlje i kamena. Vozačima automobila se savetuje da malo više obrate pažnju na druge učesnike u saobraćaju naročito bicikliste i motocikliste jer se očekuje da će ih na gradskim saobraćajnicama kao i na putevima van nseljenih mesta danas, ali i u narednim danima biti više.
Zbog radova na popravci mosta preko reke Trešjnice na magistralnom putu Ljubovija – Rogačica, saobraćaj se za putnička vozila preko mosta odvija naizmenično, dok je na snazi zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone, a alternativni pravac je obilazni put Valjevo – Debelo brdo – Rogačica.
Produženi su radovi na pojačanom održavanju deonice Aljinovići – Sjenica. Radovi će se izvoditi do 15. maja pod saobraćajem, uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju i opremu.
Na magistralnom putu od Pakovraća ka Užicu izvode se radovi na pojačanom održavanju kolovoza, zbog kojih se vozila na pojedinim deonicama puta naizmenično propuštaju.
Na graničnom prelazu Batrovci zadržavanja za teretna motorna vozila su višestatna, na ostalim trenutno nema dužih zadržavanja, ali su ona tokom dana moguća na prelazima sa Hrvatskom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođena je jedna devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu jučerašnji dan je protekao bez porođaja.

 

Поделите вести