[rstr_selector]

U Srbiji ponovo zimski uslovi vožnje

Stanje na putevima

Snežne padavine donele su teže uslove za vožnju u odnosu na prethodne dane. Niska oblačnost smanjuje vidljivost, a slab mraz tokom jutra stvara opasnost od poledice, zbog čega treba pažljivije voziti na mostovima, nadvožnjacima i preko planinskih prevoja.
Na području Čačka u nižim predelima kolovozi su mokri, u višim snega ima do 5 centimetara. Ekipe putara su na terenu, u toku su intervencije na čišćenju i podasipanju puteva, i za sada su svi putni pravci prohodni. Preko Rudnika se saobraćaj odvija bez zastoja, kolovoz je mokar, pa treba voziti sporije i opreznije.
Na području Ivanjice saobraćaj se u višim predelima odvija otežano zbog snega koga na kolovozu ima do 10 centimetara. Upotreba zimske opreme je obavezna, a na snazi je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima na svim putevima u planinskim predelima. Neprohodan je putni pravac Preko brdo -Odvraćenica. U nižim predelima snega ima do 5 centimetara, inače visina snega koja je pala u Ivanjici je preko 30 centimetara.
U Dragačevu je noćas u višim predelima palo do 20 centimetara snega, a u nižim do 15. U preduzeću Dragačevo Putevi su izvršene intervencije na čišćenju i svi putni pravci su prohodni, a nesmetano se odvija i autobuski saobraćaj.
Na auto putu Miloše Veliki na deonici Ljig – Preljina, zbog snežnih padavina brzina kretanja vozila ograničena je na 80 km/h, dok je u zonama tunela Brđani, Šarani i Savinac ograničenje 60 km/h.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, a na teretnim se beleže duža čekanja na izlasku iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvarskoj.

Vodosnabdevanje

Prethodne noći je došlo do pucanja magistralnog cevovoda iz Breznezbog čega je u pojedinim delovima Gornjeg Milanovca došlo do zamućenja vode i to u ulicama 17. Nou Divizije, Proleterskih brigada, 1300 Kaplara, Rada Končara, Cerskoj, Vuka Karadžića sa svim poprečnim ulicama, naselju Ivovik i Boljkovačkom naselju. Iz JKP Gornji Milanovac su saopštili da je voda hemijski i bakteriološki ispravna, a radnici ovog preduzeća vrše ispiranju cevne mreže i rezervoara Ponjavić.
Normalizacija vodosnabdevanja očekuje se u toku dana.

Elektrosnabdevanje

U Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nema kvarova na elektro mrežama, a planirano isključenje za područja Pranjana, Gojne Gore, Koštunića i Brajića je odloženo.

Policijska uprava

U Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica lakše povređena, u Ivanjici su se dogodile dve u kojima je jedno lice zadobilo teške telesne povrede, a jedno lakše. Radarske kontrole biće od 8 do 16 časova na putnom pravcu Bresnica – Mrčajevci, a do 20.00 časova gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje osobama sa cerebrovaskularnim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe.Savetuje se slojevito odevanje, kao i oprez u saobraćaju.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata 73 intervencije, od kojih 28 u ordinaciji, a 45 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su u stanici Hitne pomoći obavili 21 pregled, a bilo je i pet kućnih poseta. je evidentirano pet kućnih poseta.

 

Поделите вести