Претрага
[rstr_selector]

U srednjim školama Moravičkog okruga dovoljno mesta za upis svih učenika

Malu maturu u Moravičkom okrugu polagalo je 2.176 učenika, od kojih u Čačku 1.232, u Gornjem Milanovcu 428, u Ivanjici 320 i u Lučanima 196. Slađana Parezanović, načelnica Školske uprave, kaže da za sve njih ima dovoljno slobodnih mesta u srednjim školama.

– U srednjim školama biće 2.231 mesto koje je otvoreno po konkursu, a od toga će 420 mesta biti za učenike na trogodišnjim obrazovnim profilima, odnosno za one učenike koji na tri testa ne budu uspeli da osvoje 5 ili više poena. Dakle, za sve će imati mesta u školama Moravičkog okruga. Učenici bi trebalo da realno sagledaju svoja postignuća iz osnovne škole, uspeh koji su ostvarili, kao i uspeh na završnom ispitu, i da prema tome popunjavaju liste želja, kaže naša sagovornica.

Preliminarni rezultati izlaze 22. juna, konačna lista želja 5. jula

Preliminarni rezultati biće objavljeni 22. juna do 8 sati, ali Slađana Parezanović kaže da će pojedine škole to učiniti već danas ili sutra ujutru. Nakon toga, 23. juna učenici mogu da podnesu žalbe u matičnim školama, a u Školskoj upravi u Čačku žalbe će rešavati Okružna komisija.

– Učenici imaju pravo žalbe na rezultate ili na pregled testova. Ukoliko im to ne bude uvaženo, 25. juna od 8.00 do 16.00 časova će raditi Okružna komisija koja će rešavati žalbe učenika na nivou Moravičkog okruga, kaže Slađana Parezanović.

Konačni rezultati biće objavljeni 28. juna, popunjavanje i predaja lista želja 29. i 30. juna, dok će zvanična lista želja biće objavljena 5. jula. Učenici će 8. jula znati na koje obrazovne profile su primljeni, a 9. i 10. jula je prvi upisni krug u srednje škole.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *