Nastavljeni radovi na „Parku mladosti“

Nastavljeni radovi na „Parku mladosti“

Posle skejt parka, radovi na izgradnji „Parka mladosti“ u Čačku nastavljaju se izgradnjom amfiteatra; završetak prve faze radova očekuje se za mesec dana

0

Radovi na izgradnji „Parka mladosti“ u Čačku nastavljeni su u sredu. Prema rečima Milorada Obradovića, arhitekte i autora projekta uz Stefana Radoševića, radovi će se izvoditi fazno, a prva faza trebalo bi da bude završena za mesec dana.

– Izgradnja „Parka mladosti“ zapravo je počela izgradnjom skejt parka. Sada su radovi na ovom parku nastavljeni početkom izgradnje amfiteatra koji će biti posvećen pesniku Vladislavu Petkoviću Disu. Planirano je da u amfiteatru budu održavane priredbe za decu i druge kulturne manifestacije čime smo jasno podelili zone parka na sportske, kulturne i rekreativne. Amfiteatar će imati kapacitet od oko 200 mesta i računamo da će to biti novo jezgro okupljanja Čačana, kaže Obradović.

Nova pešačka staza

Od daljih radova Obradović kao krucijalne, kako kaže, izdvaja izgradnju pešačke staze ispod pešačkog mosta „Mladost“.

– Građani koji koriste tu stazu znaju da se radi o zemljanom putu. Smatramo da će izgradnjom prave pešačke staze na tom mestu biti proširena upotrebna vrednost prostora o kojem govorimo, rekao je Obradović.

POSTAVI ODGOVOR