Претрага
[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

U Takovu ovih dana…

Meštani Takova samo su delimično zadovoljni rekonstrukcijom puteva koji su u ovom selu oštećeni u vreme trajanja izgradnje autoputa. Prema rečima predsednika Mesne zajednice, Nebojše Smiljanića, dva puta i jedan most nisu vraćeni u prvobitno stanje.

– „Azvirt“, firma koja je gradila autoput, popravila je jedan deo puta kroz Sinoševiće. Asfaltirali su taj put. Drugi deo su samo zakrpili, a trebalo bi deonicu dužine od 400 do 500 metara takođe da presvuku asfaltom. Ostao je neuređen i deo puta ispod mosta prema Savincu, a nisu nam napravili ni most između Takova i Savinca, odnosno Drenove što su takođe u obavezi da urade. Sve je to bilo dogovreno, ali evo, još nije urađeno. Mi se nadamo da će to biti ispoštovano, uostalom, „Azvirt“ bi ovde trebalo da bude još godinu dana, kaže Smiljanić.

Blizina autoputa

Predsednik Mesne zajednice Takovo kaže da se već oseća dobrobit koju je meštanima doneo autoput.

– Sada su nam bliži i Čačak, i Beograd. Mi, možda više nego Gornjomilanovčani, osećamo značaj autoputa. Zadovoljni smo jer nam sada mnoge poslove možemo lakše i brže da obavimo, kaže.

Kanalizacija

Osim puteva, u Takovu ima još poslova koje treba završiti. Tu je i kanalizaciona mreža za koju bi projektna dokumentacija uskoro trebalo da bude završena.

– U planu je izgradnja osam kilometara mreže. To je za nas veliki i skup poduhvat zbog čega ćemo, čim projekat bude stavljen u elektronsku formu, morati da konkurišemo kod nekih agencija i fondova da bismo mogli da ga realizujemo. Tih osam kilometara kanalizacije obuhvata Takovo, Sinoševiće, Ločevce i jednu kuću iz Ljevaje. Do sada smo obezbedili cevi za jedan kilometar kanalizacije i nekih 100 metara smo već ugradili. Još 300 metara u planu je za ugradnju kad vremenske prilike dozvole, a „Azvirt“ nam je obećao da će deo kanalizacije koji prolazi kroz asfaltnu bazu uraditi oni. To bi nam mnogo značilo jer se radi o deonici od jednog kilometra, ističe Smiljanić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *