U toku radovi na krpljenju čačanskih ulica

U toku radovi na krpljenju čačanskih ulica

Počela su prolećna saniranja udarnih rupa, zbog čega će pojedine ulice u gradu biti privremeno zatvorene, a saobraćaj preusmeravan

0

Po završetku zimskog perioda, na ulicama obično ostanu različita oštećenja. Čačansko javno preduzeće „Gradac“ redovno angažuje radnike na saniranju nastalih udarnih rupa. O aktuelnim radovima u okviru krpljenja ulica, Miloš Čekanović, rukovodilac urbanističko-tehničkog sektora, kaže:

– Izabrali smo izvođača radova za ovu sezonu, to je preduzeće „Štrabag – Putevi Čačak“ i oni su prethodnih dana počeli sa otvaranjem rupa u Nemanjinoj, koje se odmah popunjavaju asfaltom. Kreće se iz centra, širimo radove ka glavnim prilazima gradu, pa ćemo posle toga nastaviti po kvartovima. Pored Nemanjine, radi se u Obilićevoj, Ulici Devet Jugovića, Cara Lazara i na kružnom toku.

Trenutno najviše izmena u smeru kružnog toka kod Medicine rada

Dva veća gradilišta, u Ulicama 10 i Veselina Milikića uveliko su aktivna, a od danas dolazi do izmena koje bi vozači trebalo da imaju u vidu. Juče je započeto priključivanje Ulice 10 na kružni tok, zbog čega će u naredna dva dana saobraćaj na skretanju na kružni tok kod Medicine rada biti zatvoren. Dozvoljen je samo smer iz Ulice Nikole Tesle ka Ljubiću i iz Ljubića ka „Moravici“. Zbog toga će Lomina, do sada jednosmerna ulica, biti otvorena u dva smera. Nakon toga vraća se na stari režim.

Planirano je da se u četvrtak prvi asfalt „zacrni“ u delu od Pigove do kraja Ulice Mila Ivkovića, gde se popločavaju trotoar i pešačke staze. I na seoskom području počelo je saniranje oštećenja, od Mesne zajednice Mojsinje, „Stara kafana“, pa zacrtanom dinamikom i prioritetima. Izvođač radova na krpljenju seoskih puteva je preduzeće „Ratko Mitrović“ Čačak.

O svim izmenama obaveštavaće pravovremeno

Čekanović dodaje da se Ulica Aleksandra Savića, o čijoj se rekonstrukciji takođe dosta govorilo, radi iz republičkih budžetskih sredstava. Izvođač je već pomenuto preduzeće „Štrabag , pa njihovi nadležni organi vrše nadzor, tako da JP „Gradac“ i Čačak nemaju uticaj na dinamiku tih radova. Ipak, budući da su upućeni u projekat, ne sumnjaju u njegov krajnji kvalitet. Kada je o Ulici Gvozdena Paunovića reč, većim delom je rekonstruisana i obavljeno je sve što su imali u planu za prvu fazu. O nastavku će odlučiti sledeće godine. Doći će i do prekida saobraćaja u periodu od mesec dana kada budu počeli najavljeni radovi na nadvožnjaku, o čemu će građani biti obavešteni na vreme. U svakom slučaju, pobrinuće se da to ne bude istovremeno sa zatvaranjem kružnog toka kod Medicine rada.

– Trenutno najvažnija informacija za vozače je da nema funkcionisanja saobraćaja iz Beogradske i Ljubićske ulice, tako da ne skreću iz Lomine u Beogradsku, već nastavljaju pravo, pošto će ta ulica privremeno biti dvosmerna, pa na kružni tok kod „Moravice“ gde sve funkcioniše. Ovaj režim biće na snazi dva dana, do 26. aprila, nakon čega se sve vraća na staro, s tim što će biti prekriveno vertikalnom saobraćajnom signalizacijom, podseća rukovodilac urbanističko-tehničkog sektora JP „Gradac“.

POSTAVI ODGOVOR