[rstr_selector]
Foto: Arhiva, Dežniraka info

U toku radovi na postavljanju ležećih policajaca u Čačku

Radovi

U Čačku su 14. juna počeli radovi na obeležavanju i ugradnji saobraćajne signalizacije i opreme za usporavanje saobraćaja (ležećih policajaca) u ulicama Bulevar Oslobođenja, Bulevaru Tanaska Rajića, Aleksandra Savića i Dr Dragiše Mišovića. Radovi su završeni u Bulevaru oslobođenja, a trenutno se izvode u Bulevaru Tanaska Rajića, od 8.00 do 17.00 časova. Obezbeđni su saobraćajnom opremom i signalizacijom uključujući i putare koji regulišu saobraćaj. Radovi će trajati do 28. juna, a učesnicima u saobraćaju se savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalzaciju i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Elektrosnabdevanje

U Čačku i Gornjem Milanovcu nema planiranih isključenja struje, sitniji kvarovi na niskom naponu biće otklonjeni u toku prepodneva. U Dragačevu će od 9.00 do 15.00 časova zbog planskih radova na dalekovodu bez električne energije biti potrošači u Turici, Tijanju, delu Puhova i delu Zeoka, a na području Ivanjice do 18.00 časova struje neće biti u mesnoj zajedinici Osonica zbog seče rastinja u zoni dalekovoda.

Vodosnabdevanje

U Somborskoj ulici u Čačku došlo je do kvara na vodovodnoj mreži. Radovi na njegovom saniranju obavljaće se u toku pre podneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno isključenje vode.

Bioprognoza

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za hronično obolele. Oprez se savetuje srčanim, psihičkim i bolesnicima sa respiratornim tegobama. Reumatski bolovi i neraspoloženje se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata obavili 31 pregled, a na terenu su intervenisali 35 puta. U Gornjem Milanovcu evidentirano je 27 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Stanje na putevima

Vremenske prilike će danas biti slične jučerašnjim, pa vozači mogu očekivati suve kolovoze, dobru vidljivosta i dobru prohodnost puteva Zbog najavljenih visokih temperatura izbegavajte putovanje u najtoplijem delu dana ili pravite češće pauze teokom vožnje. Saobraćaj je umerenog intenziteta ali već od prvih popodnevnih sti se očekuje više vozila na glavnim putnim pravcima.
Na deonici od Preljine ka Mrčajevcima, izvode se radovi na sanaciji kolovoza, a u zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na snazi je izmena režima saobraćaja od Pranjana ka Trbušanima zbog postavljanja privremene saobraćajne signalizacije, u okviru izgradnje tunela na deonici auto puta Preljina – Požega. Saobraćaj se sa deonice Pranjani – Trbušani preusmerava na lokalni putni pravac uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju.
Produženi su radovi na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik, na deonici Ugrinovci-Bućin Grob, pa se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Oni koji putuju ka Kopaoniku mogu koristiti prilaze preko Rudnice i Raške ili Brusa i Brzeća jer je preko Jošaničke banje i dalje onemogućen prilaz zbog radova.
Ukoliko putujete ka Divčibarama na deoici između Brežđa i Divčibara očekuje vas obustava saobraćaja zbog koje morate koristiti zaobilazni put preko Mionice, Divaca, Valjeva i Kaone.
Prema podacima Uprave granične policije nema zadržavanja na putničkim terminalima na izlazu iz zemje, ali se veća frekventnost može očekivati na graničnom prelazu Preševo, kao i na ulazu u Srbiju na prelazima Kelebija i Horgoš.

 

 

 

Поделите вести