U toku sanacija oštećenih saobraćajnica u Čačku

U toku sanacija oštećenih saobraćajnica u Čačku

- Urađene su rekonstrukcije saobraćajnica Slavka Krupeža, Radovana Jovanovića i faktički je izgrađen novi kameni most u Trbušanima. Tom prilikom su oštećene ulice 503 i 505 koje su građani koristili kao alternativne, tako da se sada radi na njihovoj rekonstrukciji, kaže pomoćnik gradonačelnika

0

Tokom ove godine, u saradnji sa JP „Putevi Srbije“ izvršena je sanacija brojnih putnih pravaca na području Čačka, kaže Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika, koji očekuje da narednih dana budu urađeni finalni radovi i da se saniraju oštećene saobraćajnice koje su se koristile kao alternativne prilikom tih radova.

– Brojne aktivnosti su završene ili je njihov završetak u toku, a pre svega mislim na rekonstrukciju puta od kružnog toka u Ljubiću do raskrsnice u Trbušanima. Dakle, urađene su rekonstrukcije saobraćajnica Slavka Krupeža, Radovana Jovanovića i faktički je izgrađen novi kameni most u Trbušanima. Tom prilikom su oštećene ulice 503 i 505 koje su građani koristili kao alternativne, tako da se sada radi na njihovoj rekonstrukciji, odnosno asfaltiranju. Prošle godine smo uradili rekonstrukciju Prijevorskog puta, a sada je završen jedan deo u dužini od 2 kilometra, od podvožnjaka na tom putu ka Trbušanima. Ugovorene su aktivnosti na rekonstrukciji puta u čitavoj dužini, ali ćemo deo pored prijevorske škole ostaviti za početak naredne godine, kaže Bojović.

Saniranje klizišta u Pridvorici

Bojović najavljuje i saniranje puta koji povezuje Jezdinu i Prodvoricu, a koji je oštećen usled klizišta. On kaže da je reč o veoma složenim radovima, budući da je klizište zahvatilo veliko područje, zbog čega će i na ovim radovima biti angažovani ‚‚Putevi Srbije”.

– Očekuje nas početak radova na sanaciji klizišta u mesnoj zajednici Pridvorica, odnosno sanacija puta koji povezuje Jezdinu i Pridvoricu. S obzirom na to da će ovi radovi biti kompleksni i teže rešivi, neophodna je adekvatna mehanizacija koju ‚‚Putevi Srbije” nisu imali u prethodnih desetak dana na raspolaganju, ali su nas uverili da će u narednih nekoliko dana ti radovi početi. To je za nas i za meštane tog područja jako značajno jer ne postoji nikakva druga saobraćajnica koja bi spojila ove dve mesne zajednice, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR