Претрага
[rstr_selector]

U toku sanacija štete na vodotokovima Ateničke, Lozničke i Trnavske reke

Čačak i okolinu proteklog vikenda zahvatile su obilne padavine zbog čega su nastala oštećenja na vodotokovima drugog reda. Prema rečima Milana Bojovića, pomoćnika gradonačelnika, najviše je oštećena Loznička reka, a radovi na saniranju su u toku.

– Na Lozničkoj reci je izvršeno hitno uklanjanje potpornog zida koji je pao u korito reke i on je uklonjen u cilju otvaranja prolaza za vodu kako ne bi došlo do novog izlivanja. To je najveća havarija koja se dogodila, tako da nas tu čeka projektovanje, a nakon toga i sanacija tog dela reke kod poštinog magacina. S obzirom na činjenicu da se na desnoj obali Lozničke reke nalazi veliki broj instalacija, počev od optičkih kablova, kablova za električnu energiju i gasovoda koji je ne tom delu oštećen, to je nemoguće raditi bez ozbiljnog projekta, naglašava Bojović.

Popravljeni bedemi na nekoliko lokacija na Trnavskoj reci

Prema njegovim rečima, na Ateničkoj reci je izvršena sanacija na nekoliko lokacija.

– Urađeno je produbljivanje korita reke na najnižem delu, od naselja Prelići do pruge. Podignuti su zaštitini nasipi na tom delu i ti radovi bi trebalo da budu završeni danas. Slični radovi su izvedeni na ukrštanju Trnavskog puta i Ateničke reke, a takođe se radi i na putu prema Gornjoj Atenici. U subotu, nakon prestanka padavina, na Trnavskoj reci popravljeni su bedemi na nekim lokacijama gde je došlo do izlivanja, a neke lokacije gde nije bilo pristupno za mehanizaciju smo zatvorili džakovima sa peskom, kaže naš sagovornik.

Rok za prijavu štete je 60 dana

Građani imaju rok od 60 dana da prijave štetu na stambenim objektima, kod privrednih subjekata i štetu na poljoprivredi, kaže Bojović i naglašava da građani ne treba da čekaju da ekipa za procenu štete dođe na lice mesta kako bi vršili čišćenje svojih stambenih objekata, već je dovoljno da stvari koje su iznete iz kuće ostanu u dvorištu ili u blizini kako bi komisija utvrdila štetu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести