Претрага
[rstr_selector]

U toku saniranje kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Stefana Prvovenčanog

Vodosnabdevanje
Kvar na vodovodnoj mreži u Ulici Stefana Prvovenčanog u Čačku juče nije saniran, pa će radovi na njegovom saniranju biti nastavljeni danas. Postoji mogućnost kratkotrajnog isključenja vode do završetka radova. U ostalim delovima grada snadbevanje vodom je uredno. U Gornjem Milanovcu ća od 09 do 12 sati zbog radova na saniranju kvara na vodovodnoj mreži u Ulici 1300 kaplara.

Hitna pomoć

Hitne medicinske službe u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici imale su ukupno 167 intervencija u toku prethodna 24 sata, od toga je 79 evidentirano u Čačku gde su lekari obavili 39 ambulantnih pregleda i 40 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu je bilo 32 pregleda u ordinaciji i sedam na terenu, a u Ivanjici su lekari obavili 46 ambulantnih pregleda i tri kućne posete.

Biometeorološka situacija

Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i problemi sa snom se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

Stanje na putevima

Kraj radne nedelje doneće tokom popodneva pojačan saobraćaj zbog prestojećeg vikenda koji će proteći u znaku oblačnog vremena ponegde i sa kišom, koja je za danas najavljena u pojedinim krajevima zbog koje će kolovozi biti mestimično mokri. Unutar gradova van naseljenih mesta, ali i na putevima koji vode ka omiljenim vikend destinacijama naših građana, očekuje se veći broj vozila i pojačan saobraćaj. I pored još uvek dobrih uslova za vožnju, ovaj mesec je bio karakterističan po većem broju saobraćajnih nezgoda, razlog za to je magla, a i dan je kraći zbog čega je manje pristustvo dnevne svetlosti. Vozačima se savetuje da poštuju sva ograničenja i sve saobraćajne propise.
Na deonici Beršići – Gornji Banjani obustavljen je saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, a vozači mogu koristiti lokalne puteve i državni put Rajac – Beršići. Radovi će se izvoditi do 15. novembra. Na putu Arilje – Visoka – Ljetine izvode se radovi na postavljanju novog sloja asvalta pa se vozila vozila naizmenično propuštaju, a isti režim je i na glavnom putnom pravcu između Bačevca i Kosjerića. Zbog radova na asfaltiranju deonice Topola – Kragujevac na delu kod Cerovca, od od 7h do 17h mogući su desetominutni zastoji. Na deonici Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka izvode se radovi na sanaciji klizišta, a u Užicu je u toku izgradnja kružne raskrsnice na uglu Omladinske i Ulice Lipa koja će se izvoditi do 28. oktobra. Danas počinju radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Ljig – Aranđelovac koji će se obavljati do 24. oktobra, a ometanje saobraćaja će se svesti na minimum.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u toku jučerašnjeg dana bio je povećan broj saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu s obzirom na to da su se u Čačku dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, u Gornjem Milanovcu su evidentirane dve u kojima su povređena dva putnika od kojih je jedan zadobio teške telesne povrede, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima jedna osoba je zadobila teške telesne povrede. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na području Čačka, Gornjem Milanovca i Ivanjice.

Поделите вести