[rstr_selector]
Ilustracija

U tri saobraćajne nezgode u Čačku četiri lica teško povređena

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave, u Čačku su se, u toku jučerašnjeg dana, dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe zadobile teške telesne povrede.

Radarske kontrole za danas nisu planirane, ali se vozačima preporučuje pridržavanje svih saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Stanje na putevima

Suvi kolovozi u nižim predelima su prohodni međutim, zbog hladnog vremena, postoji opasnost od pojave leda na putu, pa iz AMSS upozoravaju vozače na moguće klizave deonice. Poseban oprez je neophodan na mostovima gde se, zbog prisutnosti veće vlage i pojačanog strujanje vazduha, led lakše stvara. Na mestimično ugažen sneg na kolovozu treba računati u planinskim predelima Sjenice, Valjeva, Ivanjice i Nove Varoši. Snega ima i na putevima koji vode ka zimskim centrima Kopaoniku, Goču, Tari, Divčibarama i Staroj Planini. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje na prilazima Kopaoniku, ali i na pojedinim putevima u planinskim predelima Sjenice i Ivanjice. Postoji mogućnost pojave magle na putevima koji prolaze duž rečnih tokova, u kotlinama i klisurama, kao i preko mostova i nadvožnjaka, a treba biti oprezan i zbog mogućih odrona.

Vodosnabdevanje

Prema podacima iz čačanskog ƒ„Vodovoda” sinoć je pukla cev u Nemanjinoj ulici ispred broja 76. Kvar bi trebalo da bude saniran danas do 12.00 sati. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, a neće biti ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je u toku jučerašnjeg dana imala 66 intervencija, od kojih su 44 kućne posete i 22 pregleda u ordinaciji. Lekari Hitne pomoći u Gornjem Milanovcu pregledali su 22 pacijenta u ambulanti i obavili pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Danas se očekuje dalje poboljšanje biometeoroloških prilika. Oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i psihičkim tegobama. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja i nervoza. Preporuka za adekvatno odevanje i umerene aktivnosti je aktuelna zbog niske dnevne temperature vazduha.

Поделите вести