[rstr_selector]

U većem delu zemlje sunčano i toplo vreme

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme. Posle podne je ponegde na istoku i jugoistoku zemlje, uz više promenljive oblačnosti, moguća pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura biće od 9 do 15, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni.
U Čačku i okolini danas se očekuje umereno oblačno vreme uz duže sunčane intervale. Duvaće slab do umeren severozapadi vetar, a najviša dnevna temperatura biće do 26 stepeni.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu od 09.00 do 15.00 časova bez električne energije biće potrošači u Ateničkom polju i Trnavi.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na priključenju nove trafostanice od 12.00 do 14.00 časova bez struje biti deo Koštunića i deo Leušića.

Vodosnabdevanje

Jutros je registrovan kvar na vodovodnoj mreži u Konjevićima na Živanića putu. Moguće je kratkotrajno isključenje vode za vreme radova na saniranju kvara koji će se obavljati u toku prepodneva.
U Gornjem Milanovcu su jutros bez vode potrošači koji se snabdevaju sa hidroforskog postrojenja Krlovci. Normalizacija u vodosnabdevanju očekuje se u toku pre podneva.

Bioprognoza

Danas se očekuju povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima, a dodatna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 69 intervencija od kojih 34 u ordinaciji a 35 na terenu. U isto vreme lekari hitne medicinske službe u Gornjem Milanovcu obavili su 25 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Stanje na putevima

Suvo, sunčano i toplo vreme donose povoljne uslove za odvijanje saobraćaja. Prohodnost puteva je dobra, a saobraćaj je umerenog intenziteta van gradova i naseljenih mesta.
Produženi su radovi na sanaciji klizišta na deonici Ugrinovci-Bućin Grob na prevoju Rudnik, pa se saobraćaj idalje odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.
Do 25. juna izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza na deonici od Preljine ka Mrčajevcima, a u zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na deonici Pranjani – Trbušani u toku je izgradnja tunela u okviru gradnje autoputa, saobraćaj je preusmeren na lokalnu saobraćajnicu put, a na putu od Takova ka Pranjanima saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.
Naizmenično propuštanje vozila na snazi je i na deonici od skretanja za Jaram do raskrsnice za Rudenicu i Jošaničku Banju, a danas do 19.00 časova obustavljen je saobraćaj na deonici Beranovac – Goč u mestu Jovac, alternativni putni pravac vodi od Vrnjačke Banje ka Goču.
Zbog zadržavanja vozila na graničnom prelazu Gradina, formirana je kolona teretnih motornih vozila do naplatne stanice Dimitrovgrad na kojoj je obustavljen prolaz za teretna motorna vozila.
Na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, a na graničnom prelazu Kelebija teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije čekaju 120 minuta, na prelazima Horgoš, Batrovci i Šid 180, a na graničnim prelazima Bezdan i Gradina zadržavanja su oko sat vremena.

Поделите вести