U Virovu i Stupčevićima u toku radovi na otklanjanju štete od nevremena

U Virovu i Stupčevićima u toku radovi na otklanjanju štete od nevremena

Vanredna situacija usled štete od nevremena uvedena je u Virovu i Stupčevićima gde su svi lokalni putevi bili neprohodni, zbog čega je u noći između petka i subote angažovana mehanizacija

0

Obilna kiša koja je u petak popodne pala na području Požege zahvatila je i ariljska sela koja se graniče sa ovom opštinom.

Očekuje se da će od sutra lokalni putevi biti u funkciji

Branko Vukajlović, zamenik predsednika opštine Arilje, kaže da je vanredna situacija uvedena u Virovu i Stupčevićima gde su svi lokalni putevi bili neprohodni, zbog čega je u noći između petka i subote angažovana mehanizacija. Vukajlović očekuje da će vanredna situacija u ove dve mesne zajedinice biti ukinuta sutra.

– Još prvu noć smo izašli sa mašinama na teren u Mesnoj zajednici Virovo i uklonili kamenje sa putnih pravaca, tako da je regionalni put bio osposobljen za prohodnost, dok su lokalni putevi bili neprohodni. Trenutno se radi na otklanjanju štete i u Stupčevićima, tako da očekujem da će sve to biti sanirano do sutra, pa će građani moći da koriste puteve u ove dve mesne zajednice, kaže Vukajlović.

Prema njegovim rečima, načinjena je i velika šteta poljoprivrednom zemljištu, pri čemu su najviše stradali zasadi maline u koje je bujica nanela kamenje i šljunak.

POSTAVI ODGOVOR