[rstr_selector]

Učenici OŠ „Filip Filipović“ osvojili 128 nagrada

Na kraju svake školske godine učenici i nastavnici sabiraju rezultate svoga rada, a najbolji dokaz o njihovom zajedničkom uspehu su priznanja koja đaci osvoje na takmičenjima i smotrama. Ove godine učenici OŠ „Filip Filipović“ u Čačku, sudeći po rezultatima premašili su sve dosadašnje uspehe. Naime, oni su u ovoj školskoj godini osvojili ukupno 128 nagrada.

Šezdeset osam đaka ove šlkole zauzelo je jedno od prva tri mesta na opštinskim, okružnim i međuokružnim takmičenjima, a petoro učenika plasiralo se na republička takmičenja.

Aleksa Jelača, učenik VI razreda osvojio je drugo mesto na republičkom takmičenju iz fizike, Katarina Mišić i Dragana Jovanović, učenice VIII razreda, plasirale su se na republičko takmičenje iz književnosti, dok je Anastasija Vasilijević, učenica V razreda, ostvarila plasmane za republičko takmičenje iz tehnike i informatike i za smotru „Šta znaš o saobraćaju“.

Među brojnim uspešnim đacima je i Nemanja Čulić, koji ove školske godine završava VII razred, a školi je doneo sedam nagrada, među kojima su najznačajnije one sa likovnih smotri.

U planu je da ova čačanska osnovna škola uskoro dobije i Centar za rad sa talentovanom decom kako je i predviđeno Strategijom održivog razvoja grada. OŠ „Filip Filipović“ ove godine slavi 58 godina rada i postojanja i danas ima oko 600 đaka raspoređenih u 25 odeljenja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *