[rstr_selector]
Фото: Удружење „Светосавске свечаности”

Ученици ОШ „Ратко Митровић“ из Чачка боравили у Румунији у оквиру пројекта „На светосавском путу”

У току три дана боравка имали су прилику да ходе стопама Светог Саве и посете старе српске манастире –  Базијаш, Златицу и Кусић у Старој Молдави али и да науче нешто о локалној историји.

Ученици ОШ „Ратко Митровић“ посетили су Румунију у периоду од 22- 24. септембра у склопу пројекта „ На Светосавском путу“, који је реализован у организацији Савеза Срба у Румунији и Удружења грађана „Светосавске свечаности“ из Чачка.

Ученици су били гости Технолошке гимназије „Дунавска клисура” у Новој Молдави где су се упознали са ученицима те школе коју похађају како деца румунског порекла, тако и деца српског порекла која живе у тим крајевима.

У току три дана боравка имали су прилику да ходе стопама Светог Саве и посете старе српске манастире –  Базијаш, Златицу и Кусић у Старој Молдави али и да науче нешто о локалној историји. За ученике је организована радионица иконописања, а учествовали су и на Грожђебалу у Белобрешки. У оквиру њиховог боравка организован је и састанак чланова Удружења „Светосавске свечаности” и представника Савеза Срба у Румунији, где су договорене активности о наставку међусобне сарадње.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *