Učenicima iz OŠ „Milica Pavlović” otkazana ekskurzija zbog zamagljenih stakala na autobusu

Učenicima iz OŠ „Milica Pavlović” otkazana ekskurzija zbog zamagljenih stakala na autobusu

- Sporni autobus je juče bio na tehničkom pregledu koji je prošao. Međutim, on je jutros ponovo dovezen na tehnički pregled gde je utvrđeno da je ispravan, ali se javila zamerka na vizuelni izgled, odnosno na bočna stakla koja su zamagljena, objašnjava direktorka škole

1

Oko 160 učenika petog razreda čačanske Osnovne škole „Milica Pavlović” jutros nije otišlo na planiranu ekskurziju. Iako su autobusi koje je obezbedila agencija „Rekreativa” iz Valjeva imali urednu tehničku dokumentaciju, jedan autobus je poslat na dodatni tehnički pregled koji nije prošao zbog dva zamagljena bočna stakla.

– Sporni autobus je juče bio na tehničkom pregledu koji je prošao. Međutim, on je jutros ponovo dovezen na tehnički pregled gde je utvrđeno da je ispravan, ali se javila zamerka na vizuelni izgled, odnosno na bočna stakla koja su zamagljena. Zbog toga petaci jutros nisu otišli na dugo očekivani put, objašnjava Olivera Krupež, direktorka škole.

Agencija će vratiti novac roditeljima

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo turističku agenciju „Rekreativa” iz Valjeva koja je organizovala ekskurziju. Vidosav Vujović, direktor agencije, kaže da ovakvu situaciju nije imao u dugogodišnjoj praksi i naglašava da će novac biti vraćen roditeljima ukoliko ne budu želeli da se ekskurzija odloži.

– Mi smo obezbedili autobuse čačanskog „Autoprevoza”, kao i vodiče iz Čačka. Policija je jutros poslala jedan autobus na vanredni tehnički pregled gde je utvrđeno da je on ispravan, ali su bila zamagljena dva bočna stakla. „Autoprevoz” je zatim obezbedio drugi autobus u roku od 40 minuta, ali ni on nije prošao tehnički pregled. Treći autobus je mogao da se pojavio tek u 11.00 sati, ali smo utvrdili da to nije odgovarajuće jer nema vremena da se ispuni program putovanja. U dogovoru sa direktorom škole otkazali smo ekskurziju. Ona će možda biti odložena za 10. jun, a ukoliko do toga ne dođe, roditeljima će biti vraćen novac. Imam 30 godina iskustva u turizmu, ali nešto slično nisam doživeo, kaže Vujović.

1 KOMENTAR

  1. Dva vodiča su bila iz Valjeva. To je prva laž da su vodiči iz Čačka.
    Drugo, vlasnik agencije je nesposoban i ne znam kako je dobio ovaj tender. Treće, Autoprevoz je igrao po nečijoj direktivi i nije poslao tri nova kako je dogovoreno već nerno jedan za koji se znalo da neće krenuti jer je odvajanje dece sa dva nova busa i jednim starim nemoguće. Naravno da će roditelji garantovati.

POSTAVI ODGOVOR