Претрага
[rstr_selector]

Učionica u prirodi u Ovčarsko-kablarskoj klisuri

Geografsko-ekološko društvo iz Čačka realizuje projekat „Učionica u prirodi”. U okviru tog projekta u Ovčarsko-kablarskoj klisuri u dvorištu doma Planinarskog društva „Kablar“  postavljena je učionica u prirodi za 30 učenika. Učionica se nalazi na početku edukativne staze, a sastoji se od 10 klupa i stolova postavljenih u obliku amfiteatra kao i centralne table za predavača i predstavlja idealno mesto za predavanja u prirodnom ambijentu.
Ivan Rvović, kooridnator ovog projekta, kaže da je ovo zapravo nastavak projekta “Edukativna staza Kablar” koji je realizovan 2015. godine i u okviru kojeg je planinarska staza 3 na Kablaru pretvorena u edukativnu stazu postavljanjem četiri informativne table i kreiranjem edukativnih programa za biologiju, ekologiju, geografiju, hemiju i planinarenje, rekao je Ivan Rvović.
Prema njegovim rečima, učionica je namenjena svim poseticima Ovčarsko-kablarske klisure, a posebnu pogodnost za korišćenje učionice u prirodi imaće nastavnici i profesori koji dolaze organizovano sa učenicima u Ovčarsko-kablarsku klisuru.

ucionica-u-prirodi-1-obrNeophodno više nastavnih aktivnosti u prirodi

Oni koji su zainteresovani za korišćenje ove učionice trebalo bi da se obrate Planinarskom društvu „Kablar“, rekao je Ivan Rvović. On je dodao da nema precizne podatke o tome koliko se zapravo na području Čačka izvodi nastava u prirodi.
– To je možda pitanje za Školsku upravu u Čačku, ali mi iz Geografsko-ekološkog društva, koji već više godina u okviru naših aktivnosti odvodimo decu u prirodu, mislimo da bi i ostali profesori i nastavnici trebalo da slede naš primer. Na terenu može mnogo više da se nauči, naročito praktičnih stvari, a deci je to mnogo zanimljivije, zaključio je Ivan Rvović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *