[rstr_selector]
Image by Marco Cuppone from Pixabay

Učiteljska ulica u Čačku danas zatvorena za saobraćaj

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda će u toku prepodneva raditi na saniranju kvara u Učiteljskoj ulici, zbog čega je neophodno da ulica bude zatvorena za saobraćaj. Radovi će se izvoditi do 12.00 sati, do kada je planirana obustava saobraćaja, a za vreme radova je moguće i kratkotrajno isključenje vode.
U Gornjem Milanovcu su u toku radovi na vodovodnoj šahti zbog kojih će do 15.00 časova bez vode biti Korčaginovo naselje, ulice Milosava Milosavljevića i Rajka Milovanovića do Norveške kuće, i naselje oko Eko pumpe.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova u trafo-stanici, danas će bez elektricne energije biti delovi Čačka u centru grada. Issključen je je planirano od 10.00 do 12.00 sati kada će bez struje biti potrošači u delu ulice Kneza Miloša od početka do semafora, u Amidžinoj od Kneza Miloša do raskrsnice sa Topličkom, u ulici Cara Lazara od brojeva 46 i 65 do raskrsnice sa ulicom Kneza Miloša, bez struje će biti i Sinđelićeva od raskrsnice sa Svetozara Markovića do Kneza Miloša kao i parking, zatim Krenov Prolaz i deo Pivarske ulice.

Bioprognoza

Dalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha neće pogodovati hronično obolelim i osetlјivim osobama. Srčanim bolesnicima se savetuje poseban oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i smanjenja koncentracije. Preporučuje se boravak u hladovini ili klimatizovanim prostorijama, naročito u periodu od 11 do 17 časova, kao i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja.

Stanje na putevima

Poslednji dani juna donose pojačan saobraćaj na putevima ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj. S obzirom na to da se danas očekuje veoma toplo vreme sa temperaturom u većini krajeva oko 35 stepeni, vozačima se savetuje da za put biraju ranije jutarnje ili kasnije večernje sate, a ako putuju u najtoplijem delu dana da prave češće pauze.
Danas do 15 časova se izvode radovi na petlji Preljina, u pravcu ka Surčinu, a za saobraćaj je zauzeta zaustavna traka.
Počeli su radovi na mostu preko Bresničkog potoka na putu između Knića i Mrčajevaca. Planirano je da se izvode do 15. septembra do kada će se saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.
Danas i sutra će se izvoditi radovi na deonici Kosjerić – Varda, kod mesta Seča reka. U zoni radova saobraćaj će se usporeno odvijati od 8 do 15 časova, uz povremene potpune obustave. Alternativni putni pravci tokom obustave su Kostojevići – Varda – Seča reka, kao i lokalni put preko Makovišta.
Na graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim vozila duže zadržavaju na ulasku u Mađarsku i Hrvatsku. Na Horgošu kamioni i šleperi čekaju pet sati, na Kelebiji četiri sata, a na Šidu i Batrovcima tri sata.

Поделите вести