Udomljen Sportski savez Čačka

Udomljen Sportski savez Čačka

Iako se tek danas useljavaju u nove prostorije, u Sportskom savezu Čačka već imaju i planove za proširenje kako bi čačanski sportisti mogli i lekarske preglede da obavljaju na jednom mestu

0

Sportski savez Čačka danas se useljava u nove prostorije. Prema rečima Milorada Đondrića, predsednika Saveza, prostorije koje su im dodeljene nalaze se u Sportskom centru „Mladost“ i u prethodnom periodu su kompletno opremljene.

– U tom prostoru jedna kancelarija opredeljena je za generalnog sekretara, jedna za predsednika i potpredsednika, dok je jedna pretvorena u konferencijsku salu. Za generalnog sekretara izabran je Dejan Kolarević i on će biti na raspolaganju sportistima i klubovima, najverovatnije u radnom vremenu od 7.00 do 15.00 časova. Videćemo da kasnije, prema potrebama, organizujemo možda i dvokratno radno vreme, pre svega zbog klubova koji imaju treninge dva puta dnevno. Inače, prema nekim planovima koje imamo, najverovatnije će vremenom broj zaposlenih u Sportskom savezu biti povećan. Potrebno je da imamo knjigovođu, pre svega, jer bi bilo idealno da knjigovođstvo svih čačanskih sportskih klubova ide preko nas, kaže Đondrić.

Požuriti sa konkurisanjem za budžetska sredstva

Predsednik Sportskog saveza Čačka keže da će odmah po useljavanju početi sa prikupljanjem informacija od onih klubova koji do sada nisu konkurisali, a moraju da konkurišu, ako hoće da dobiju sredstva za finansiranje za sledeću godinu.

– Ono što je bila praksa do sada, da Komisija za sport vrši raspodelu novca, više ne važi i prelazi u našu nadležnost. Do sada su prijave podnela samo 33 kluba, a ima ih više od 140 na teritoriji Čačka koji su do sada koristili sredstva iz gradskog budžeta. Svi oni bi trebalo da konkurišu do kraja septembra kako bi do polovine oktobra bila izvršena i eventualna dopuna dokumentacije. S obzirom na pomenuti broj klubova mi se nadamo da ćemo vremenom prostor moći da proširimo i to prvenstveno sa ciljem otvaranja kancelarije za pregled sportista kako bi svi sportisti Čačka mogli preglede da obavljaju na jednom mestu, rekao je Đondrić.

POSTAVI ODGOVOR