Претрага
[rstr_selector]

Udruženje građana stalo uz nekadašnju načelnicu Opštinske uprave Gornji Milanovac

Nakon što je sudski dokazano da su optužbe aktuelnog gradonačelnika i predstavnika SNS-a u gornjomilanovačkoj opštini, iznete na račun Gorice Petrović, nekadašnje načelnice ove opštinske uprave, a sada na istoj poziciji u Arilju, potpuno neosnovane, njenu odluku da uzvrati podnošenjem tužbe podržali su iz Udruženja građana „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“.

– Pošto su naprednjački sudski pokušaji pali u vodu, naše udruženje je odlučilo da podrži tužbu Gorice Petrović protiv Dejana Kovačevića za krivično delo povrede časti. Ali, kao odgovorna politička organizacija, zahtevamo i momentalnu Kovačevićevu ostavku, jer je na ovaj način potpuno izgubio moralni legitimitet za obavljanje dužnosti predsednika opštine, objašnjava Nebojša Savić, sekretar udruženja, inače političke grupacije sa najvećim brojem odbornika koji opoziciono deluju u Gornjem Milanovcu.

Saopštenje za javnost

„Stigao je april! Cveće cveta, ptičice pevaju veselu pesmicu, a iz Arilja stiže sjajna vest svima onima koji se raduju pobedi istine i pravde! Naime, konačnim sudskim presudama, bivša načelnica OU G. Milanovca Gorica Petrović izborila je jednu veliku pobedu protiv lagarija i šikaniranja Dejana Kovačevića i milanovačkog SNS-a!

Građanima nije nepoznato sa kakvim su korpusom laži milanovački naprednjaci došli na vlast. Kako bi opravdali lagarije iz kampanje, odmah su pokrenuli sudske postupke i hajku u javnosti protiv Gorice Petrović. Podsećamo, da je po oceni Državne revizije naša opština u vreme njenog načelnikovanja i Mirkovićevog predsednikovanja proglašena za najbolju u zemlji, a da je njen rad i sada – kao načelnice OU Arilje – ocenjen najvišom ocenom! Ipak, laži Dejana Kovačevića, kojima je bahato kaljao ugled vrsnog profesionalca, potrle su časne odluke suda!

Skladno tome, UG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ podržava tužbu Gorice Petrović protiv Kovačevića „zbog iznošenja neistina, laži i hajke koja se vodila protiv nje za krivično delo povrede časti, ugleda i nezakonite smene“. Takođe, zahtevamo momentalnu ostavku Dejana Kovačevića koji je na ovaj način potpuno izgubio moralni legitimitet da obavlja funkciju predsednika opštine i ostavku opštinskog Veća zbog neusvajanja izveštaja o radu i odluke o njenoj smeni.“

Ostavka – moralna i profesionalna obaveza

„Podsećamo odlazeću vlast da opštinu treba posmatrati kao živo biće! Kao jedno blisko, realno, živo biće koje se preuzima od prethodne vlasti, neguje, o kome se brine i trudi da raste i razvija se, da bi se u jednom trenutku prepustilo, po volji građana, drugim staraocima. Od vaših prethodnika imali ste priliku da naučite kako se ophodi prema živom biću, koji su racionalizacijom rashoda, otplatili 500 miliona dinara prethodnika za Ulicu Vuka Karadžića, ostavili savremeni Dom kulture, renovirana 3 muzeja i fiskulturne sale, školu u Semedraži, glavne gradske ulice, kapitalne projekte sa Republikom, i na kraju započeli aktivnosti sa CIP-om oko pristupnice ostavljajući, povrh svega, 500 miliona naslednicima. Vreme je da uz ostavke, položite i račune šta ste vi za 3 pune godine uradili sa 3 i po milijarde našeg novca, a pre nego što planirano zaduženje ostavite vašim naslednicima!

Ostavka Dejana Kovačevića – nakon sudskog epiloga i loših rezultata – je njegova moralna i profesionalna obaveza, a građani će već sami, na zakonskim izborima, vratiti Goricu Petrović na jednu od najodgovornijih funkcija u opštini gde joj je kao vrhunskom profesionalcu mesto“, navodi se u saopštenju.

„Jedino je važno da se sve obelodani i stavi do znanja građanima“

Zbog neistina i laži koje su iznošene protiv nje, Gorica Petrović je podnela je krivičnu prijavu protiv Dejana Kovačevića za povredu časti i ugleda po više osnova. Pre svega, kako kaže, razlog je nezakonita smena, za šta postoje pravosnažne presude pravosudnih organa, zatim krivična prijava za prevaru u službi, odbačena usled potpune neosnovanosti, kao i izvrgavanje ruglu bolovanja o kome je Kovačević javno govorio u emisiji „Osvetljavanje“. Dodaje da postoje jasni dokazi protiv predsednika opštine, u vidu televizijskih snimaka, štampanih i elektronskih medija. Iako je prvobitno imala nameru da tuži opštinu Gornji Milanovac kao instituciju, u međuvremenu je donela odluku da to ne čini, jer bi takav potez bio „neljudski i nedostojan“ za osobu koja je čitav radni vek provela u tamošnjem javnom sektoru i ne želi da građani ispaštaju zbog grešaka Dejana Kovačevića.

– Smatram da oni koji su dali sebi pravo da sude pre nego što to učine pravosudni organi, ne birajući sredstva i načine, moraju biti kažnjeni. Tužba je podneta pre petnaest dana Osnovnom sudu u Gornjem Milanovcu. Očekujem pravičnu naknadu, ali mi nije bitan novčani iznos, koji i tako ne može da nadoknadi sve čemu sam bila izložena. Ovim se za mene slučaj završio, jedino je važno da se sve obelodani i stavi do znanja građanima. Glavnu reč što se tiče nezakonite smene dao je Vrhovni kasacioni sud, uloživši zahtev za reviziju moje presude, objašnjava Gorica Petrović, zadovoljna što je, kako kaže, pobedila istina.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *