Претрага
[rstr_selector]

UG „Pobedi i spasi Opštinu Gornji Milanovac“: Zaustaviti bezakonje i propadanje opštine

U ime Udruženja građana „Pobedi i spasi Opštinu Gornji Milanovac“, sekretar Nebojša Savić obratio se javnosti saopštenjem koje predstavlja snažan kritički osvrt na aktuelna politička dešavanja. Povod za ovaj postupak nalazi se, kako ističe proglas, u kontinuiranom širenju laži i kleveta pripadnika Srpske napredne stranke o gospodinu Milisavu Mirkoviću, nekadašnjem predsedniku opštine. Te priče su, smatraju članovi  Udruženja, ne samo bez ikakvog realnog osnova, već i pokušaj da se skrene pažnja sa sopstvenih nepostojećih rezultata i neispunjenih obećanja.

Udruženje u svemu prepoznaje posledicu grupisanja opozicionog bloka u Gornjem Milanovcu, kao i činjenice da  „Pobedi i spasi Opštinu Gornji Milanovac“ nije deo Saveza za Srbiju, niti frakcija SPS-a, ali ga predvodi bivši, dugogodišnji predsednik opštine. Sam pokret je pretnja tim pre što stiče sve veći broj poklonika.

Obračun sa prethodnikom i negiranje zaostavštine

Dalje se podseća na to da Mirkovića krasi reputacija skromne i poštene ličnosti, ali i mnogo konkretnih rezultata i dobrih poteza, ostvarenih tokom mandata. Između ostalog, nabraja se, ostavio im je Dom kulture, urađenu Ulicu vojvode Mišića, otplaćenu Ulicu Vuka Karadžića, u saradnji sa Republikom urađenu glavnu ulicu, izgrađenu školu u Semedražu, renovirane muzeje…Sa druge strane, naprednjacima se pripisuju 3,5 milijarde potrošenog novca građana, a nasuprot tome nepostojeći rezultati.

Neki od predmeta polemike, koje saopštenje posebno naglašava, jesu: apoteka, privatizovana uprkos mogućnosti nalaženja drugog rešenja sa Farmaceutskom komorom; Dom zdravlja u koji je navodno uloženo 120 miliona; besmisleno skupe sadnice španske jele i piramidalnog graba…Naročito ih, tvrdi se, vređa pozivanje na tobožnja dugovanja za Dom kulture, iako je naprednjacima zapravo ostavljeno petsto miliona na raspolaganje, od čega dve stotine u gotovom!

Bahatost „daje krila“ izmišljenim aktivnostima

Sekretar udruženja potkrepljuje procenu naprednjačke bahatosti primerom izgubljenog spora sa izvođačem radova na spomenutom Domu kulture.

– Svima je jasno da su izbori dobijeni zahvaljujući kritikovanju prethodnika, dok zapravo nijedna započeta aktivnost nije privedena kraju i sve se svodi na neispunjena obećanja. Neka od njih su: dolazak velikih investitora prerađivača, korišćenje fondova Evropske Unije; unapređenje industrijske zone; rešenje eksproprijacije i namene zemljišta. Toliko medijski najavljivani dvorac Takovo i dalje je bez pristupnice, sasvim u skladu sa, kaže, „predstavom kako se stalno nešto radi, iako je to daleko od istine“.

Spasiti grad od propadanja, vratiti ga slavnoj baštini

Prema utisku članova ovog udruženja, sumnjivi tenderi, otpuštanja i suspendovanja zaposlenih u javnim preduzećima, nezapamćeni politički progoni čak i unutar privatnih preduzeća, mahinacije u opštinskoj upravi, sukobi interesa odbornika, pretvorili su grad u „leglo bezakonja“. Gornji Milanovac je, podsećaju, oduvek imao šaroliku i bogatu kulturnu baštinu (porodica Nastasijević, Dragiša Vasić) i ponudu, a sada ga vodi „toj obavezi potpuno nedorasla“ družina.

– Gornji Milanovac bi trebalo da postane servis građana, a ne pojedinaca i njihovih biznis prijatelja, naglašava Savić i zaključuje kako je neophodno zaustaviti dalje propadanje opštine.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *