[rstr_selector]

Ugopromet ide u stečaj

Zaposleni u čačanskom preduzeću „Ugopromet“ juče su posle više od dve godine primili jednu platu koju im je isplatilo sadašnje slovenačko rukovodstvo.

Nadležnima u sindikatu ovog preduzeća koje sada ima 11 zaposlenih, obećano je da će iduće nedelje biti uplaćena sredstva radi sprovođenja socijalnog programa. Ukoliko se ova obećanja obistine, radnici će biti proglašeni za tehnološki višak, a biće im isplaćene i otpremnine.

Posle više godina, zaposleni privatizovanog preduzeća „Ugopromet“ moći će iz statusa nezaposlenog lica da ostvare pravo na zdravstveno osiguranje. Ipak, radnicima Ugoprometa poslodavac duguje još 25 mesečnih zarada.

U ime čačanskih radnika sa slovenačkim poslovodstvom danas je oko toga pregovarao Slobodan Jelić, predsednik Gradskog veća samostalnog sindikata, koji tvrdi da će ovaj problem biti rešen na sudu.

– Ugopromet ne radi već godinama, a status zaposlenih sve to vreme nije definisan. Zaposlenima se duguje 25 plata i ja sam danas kontaktirao poslovodstvo u Sloveniji. Meni je rečeno da vlasnik preduzeća te plate neće da isplati, a radnicima ne preostaje ništa drugo već da te zarade potražuju preko suda – izjavio je Slobodan Jelić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести