[rstr_selector]

Uhapšena službenica Poreske policije u Čačku i njen kolega iz filijale Poreske uprave u Ivanjici

Čačanska kriminalistička policija uhapsila je danas D.J. (1954 ) iz Čačka, službenicu Poreske policije u Čačku i D.N. iz Ivanjice (1972), bivšeg direktora filijale Poreske uprave u Ivanjici, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Nakon policijskog hapšenja, osumnjičeni su sprovedeni zameniku Osnovnog javnog tužioca u Čačku, a sudija za prethodni postupak im je odredio pritvor do mesec dana.

 Po odobrenju zamenika Osnovnog javnog tužioca u Čačku danas je određena mera zadržavanja D.K. (1959) iz Ivanjice, službeniku filijale Poreske uprave u Ivanjici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i A.Ć (1955) iz Ivanjice, odgovornom licu privrednog društva „Bor promet“ iz Ivanjice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

Policija traga za V.Ć. (1977) iz Ivanjice, ovlašćenim licem privrednog društva „Bor promet“, osumnjičenim za krivično delo poreska utaja.

Osumnjičenoj D.J. se na teret stavlja da je, iskorišćavajući svoj službeni položaj, neovlašćeno pribavila i odgovornim licima preduzeća „Bor promet“ iz Ivanjice dostavila fotokopije 16 ugovora o kupoprodaji montažnih kuća, ukupne vrednosti od oko 326 hiljada evra, koji su bili predmet kontrole poreske policije jer za iste nije plaćen PDV u iznosu od oko 5 miliona dinara.

Osumnjičenom D.N. se na teret stavlja da je omoćugio A.Ć i V.Ć. da iniciraju samoinicijativno oporezivanje, u cilju izbegavanja krivične odgovornosti, iako nisu izvršili istovremeno uplatu prijavljenog poreza i pripadajućih kamata, dok je osumnjičeni D.K. umanjio obračunatu kamatu za iznos od oko 2,5 miliona dinara.

Osumnjičeni A.Ć i V.Ć su, u periodu od 2008. do 2012. godine, sa fizičkim licima zaključili 16 ugovora o prodaji montažnih kuća u vrednosti od oko 326 hiljada evra ne evidentirajući navedenu prodaju i naplatu u knjigovodstvenoj dokumentaciji preduzeća. Na taj način oni su izbegli plaćanje PDV na prihode ostvarene prodajom ovih objekata.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Хроника

Uhapšeni kradljivci automobila

24.12.2018
Вести | Хроника

Stariji muškarac stradao u požaru u Ostri

21.11.2018